Японський банк передбачив валютну кризу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський банк передбачив валютну кризу в Україні

Фондовий ринок
2908
Сім країн з економікою, що розвивається, – Шрі-Ланка, Південно-Африканська Республіка, Аргентина, Пакистан, Єгипет, Туреччина і Україна – схильні до ризику валютної кризи.
Про це йдеться в огляді аналітиків японського Nomura Holdings.
П’ять держав з цього переліку уже переживають валютну кризу або виконують програму Міжнародного валютного фонду. В їх число не входять ПАР та Пакистан.
Найменшою мірою ризику кризи схильні ринки восьми країн, що розвиваються, – це Бразилія, Болгарія, Індонезія, Казахстан, Перу, Філіппіни, Росія і Таїланд, повідомляють аналітики банку на чолі з Робертом Суббараманом.
“З огляду на те, що інвестори приділяють більше уваги ризикам ринків, що розвиваються, важливо не об’єднувати всі країни emergency market в однорідну групу. Модель виявила довгий список країн, де ймовірність повномасштабної кризи дуже невелика”, – йдеться в звіті.
Аналітики Nomura прийшли до таких висновків, використовуючи модель раннього виявлення валютних криз під назвою “Дамокл”, яка була розроблена для 30 країн, що розвиваються.
У моделі використовуються різні показники, в тому числі валютні резерви, рівні заборгованості, процентні ставки і покриття імпорту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас