Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив санкції проти Януковича, але зняв їх з Азарова і Ставицького


Зі списку санкцій виключені колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров і колишній міністр енергетики Едуард Ставицький
Зі списку санкцій виключені колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров і колишній міністр енергетики Едуард Ставицький

Європейський союз зняв санкції з двох колишніх українських високопосадовців з оточення експрезидента Віктора Януковича. Зі списку санкцій виключені колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров і колишній міністр енергетики Едуард Ставицький.

Проти самого колишнього президента України Януковича і ще восьми осіб санкції продовжені на рік, а проти сина Януковича Олександра – на пів року, повідомили 5 березня офіційні представники ЄС.

Санкції були запроваджені в 2014 році. Влада ЄС визнала експрезидента України і людей з його оточення відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

Чому зі списку виключені Азаров і Ставицький – незрозуміло.

Також напередодні стало відомо, що представники країн ЄС домовилися продовжити персональні санкції проти громадян Росії і лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР» – всього проти 175 осіб – за порушення територіальної цілісності України. Формально це рішення буде схвалене наступного тижня.

XS
SM
MD
LG