21 грудня 2018, 20:39

Тимошенко в тіні Шуфрича, а Уколов підставляє Порошенка

За історією з побиттям Шуфрича мало хто звернув увагу на Тимошенко. За якусь хвилину до бійки сталася фальсифікація голосування лідерки "Батьківщини".



Юлія Тимошенко була відсутня в залі під час голосування за перейменування російської церкви. Але в результатах голосування її голос зарахований "за". Як так? Банальна фальсифікація. Кнопкодавство. За Тимошенко натиснули кнопку її колеги з "Батьківщини".

Сама Тимошенко зайшла до зали за кілька хвилин після голосування та бійки. Це чітко видно на відео, яке учора в блозі на УП оприлюднив наближений до президентської команди Віктор Уколов. Про його зашквар нижче, поки розберемось із Тимошенко.

Одразу після голосування я написав про факт фальсифікації голосування за Тимошенко у себе в ФБ.

У коментарях одразу з'явились прихильники Тимошенко. "Вписався" і її колега по фракції нардеп Вадим Івченко.

"Вона голосовала біля входу, де заходила. Багато зустрічей в кулуарах. Так багато депутатів роблять, коли невстигають добігти до свого місця!", – написав Івченко.

Це відверта брехня з боку депутата. Бо заходила Тимошенко зі сторони президії. Біля тих дверей відсутні пульти для голосування. А, і ще одна маленька деталька: заходила вона за кілька хвилин після голосування)

Поки юлєфани продовжували у ФБ-коментарях виправдовувати лідера, вона вийшла до журналістів.

Ось діалог з Тимошенко про фальсифікацію її голосування у Раді:

- Як Ви голосували за цей закон?

- Мій голос взагалі як громадянки України без, скажімо, відносно до будь яких інсинуацій, тільки за цей закон.

- Так а як проголосували?

- Я говорю: голос мій як громадянки України "за".

- А кнопку хто натиснув?


Після третього запитання Тимошенко просто пішла.

Коротше, голосувала Тимошенко "голосом". Це інші депутати мають пальчиками натискати кнопки в залі. Вона віднайшла інший спосіб)

Можна було б на цьому і зупинитись. Ну ще один депутат замішаний у кнопкодавсті. Ніби не новина.

Але.

Треба розуміти, що цей випадок фальсифікації голосування поставив під удар саму норму закону, відповідно до якої російська церква в Україні тепер має називатися саме російською.

Бо йдеться про порушення процедури голосування. У таких випадках закон вимагає переголосування. Якщо ж переголосування не відбувається, то ухвалення закону можна оскаржити у суді. І рішенням суду скасувати ухвалене парламентом рішення. І це буде справедливе рішення суду.

І щось мені підказує, що проросійські сили цим залюбки скористуються. Та вони вже це роблять.

Про факти кнопкодавства опоблоківець Вадим Новінський повідомив Андрія Парубія одразу після голосування. Це добре чути з трансляції засідання. Спікер мав поставити на переголосування, але не зробив цього. І за кілька секунд розпочалась бійка.

Саме на загрозі скасування закону через факти кнопкодавства я наголошував у свойому ФБ-дописі. І тут принципова різниця з блогом Уколова.

Уколов вкотре вирішив "вколоти" Тимошенко за її відсутність в залі під час принципових голосувань, які пов'язані з Росією. Існує версія, що принаймні частину цих голосувань влада планує таким чином, щоб Тимошенко не могла бути у залі. Але зараз не про це.

Своїм блогом Уколов підставив Порошенка. Так-так, президента.

Уколов виклав відео, яке є неспростовним доказом відсутності Тимошенко у залі під час голосування. Отже, це є доказом, що під час голосування мало місце фальсифікація.

Як тепер своїм підписом Порошенко може освятити фальсифікацію? Він же в нас за закон та справедливість?) Тому має вимагати від парламенту переголосування у відповідності до усіх процедур. Ну щоб жодна російська агентура не підкопалась...


Насправді, Тимошенко зі своїми партійцями була не єдина, хто брала участь у фальсифікації. Новінський вказував Парубію на кнопкодавство іншого нардепа – Сергія Шахова з групи "Воля народу".

У результатах голосування Шахов значиться як відсутній. Натомість, на відео від Уколова видно, що Шахов тисне кнопку під час голосування.

Тож Уколов не лише Тимошенко з фальсифікаціями видав. А ще й підтвердив слова Новінського про кнопкодавство Шахова.

І тут питання: на кого працює Уколов?) Чи не спеціально він оприлюднив докази, які Новінський зі своїми посіпаками з російської церкви можуть використати як доказ у суді?)

Хотів спитати це у самого Уколова. Але пару років тому він забанив мене у ФБ і перестав відповідати на дзвінки. Може, нагода поспілкуватись випаде, коли його викличуть як свідка до суду у справі про фальсифікацію голосування?)

Благали про допомогу – врятовані! Неймовірна історія з Херсона

Неймовірна історія з хеппі-ендом. На лівому березі Дніпра під Херсоном застрягла жінка з хлопчиком та дівчинкою. Вода поступово підіймалася, вони рятувалися на другому поверсі, на даху будинку...

Я потрапив у Херсон

Я потрапив у Херсон. Одразу зателефонував своїй редакторці Жені Моторевській, сказав, що буде репортаж з окупованого міста. Але чомусь вона такій новині від мене не зраділа...

Гол усього життя. За це і воюємо

За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона. Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати...

Легенди ЗСУ. Позивний "34"

Герой України танкіст Сергій Пономаренко має позивний "34" – по номеру його танка в АТО. Цю цифру "34" добре запам'ятали російські окупанти...

Зеленський, Демченко і "Харківські угоди"

"Гасите этих казлов!" Саме цей заклик асоціюється у мене з ратифікацією т.зв. "Харківських угод". З такими словами регіонали.ру кидалися на тих депутатів, хто протестував проти продовження базування руzкого флоту в українському Севастополі...

"Понять и простить"? Ще раз про медведчуківських медійників

Ми стали забувати, як виглядають медведчуківські медійники. Але от колишній спікер вирішив нагадати. Цією світлиною Разумков дякував медійникам з закритих телеканалів Ахметова...