15:30 15.02.2021

У Раді зареєстровано анонсовані Зеленським законопроекти, зокрема щодо скорочення повноважень ОАСК

2 хв читати
У Раді зареєстровано анонсовані Зеленським законопроекти, зокрема щодо скорочення повноважень ОАСК

Ініційовані президентом України Володимиром Зеленським законопроекти, що покликані вирішити проблемні питання в судовій системі, зареєстровано у Верховній Раді.

Як повідомляється на сайті парламенту, законопроекти №5067 про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства щодо підсудності справ Верховному Суду як суду першої інстанції, №5068 щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, №5069 щодо відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя зареєстровано в понеділок.

Текстів законопроектів наразі немає.

Законопроекти №№5068 та 5069 визначені президентом як невідкладні.

Раніше прес-служба глави держави повідомила, що Зеленський запропонує Верховній Раді підтримати три законопроекти для вирішення проблемних питань у судовій системі.

У разі ухвалення першого законопроекту всі судові спори, в яких оскаржують акти центральних органів виконавчої влади, державних регуляторів та будь-якого іншого суб'єкта владних повноважень, що поширюються на всю територію України, вилучаються з виключної підсудності Окружного адміністративного суду міста Києва і будуть передані до Верховного Суду як суду першої інстанції. Судом апеляційної інстанції в таких спорах буде Велика палата Верховного Суду.

Другий законопроект передбачає обов'язкову перевірку на доброчесність нинішніх і майбутніх членів Вищої ради правосуддя (ВРП), а також регулює питання діяльності служби дисциплінарних інспекторів як постійного структурного підрозділу секретаріату ВРП.

Третій законопроект вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та запроваджує відповідальність за ненадання інформації за запитом дисциплінарного інспектора ВРП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА