Міненергетики буде рахувати втрати нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненергетики буде рахувати втрати нафтопродуктів

Енергетика
293
У Кабінеті міністрів України затвердили документ, який регулює дані про облік, зберігання, транспортування і перевантаження нафтопродуктів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та сільськогосподарської діяльності країни на сторінці відомства в Facebook.
Повідомляється, що мова йде про документ «Про затвердження норм втрат нафтопродуктів при їх прийманні, зберіганні, відпуску, перевантаженні і транспортування».
Очікується, що впровадження законодавчого регламенту щодо всіх вищевказаних пунктів допоможе Міністерству енергетики скоротити можливі фінансові втрати стосовно тих суб’єктів бізнесу, які ведуть підприємницьку діяльність з нафтопродукцією.
Адже зараз кожен з них зобов’язаний платити так званий акцизний податок і податок на додану вартість нафтопродуктів навіть в разі втрати ресурсу, яка сталася природним шляхом.
«Відсутність обліку втрат призводить до безпідставної матеріальної відповідальності посадових осіб підприємств і негативно впливає на фінансовий стан цих підприємств в цій галузі», – вважають у міністерстві.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас