11:28 06.08.2020

Лукашенко доручив запросити генпрокурорів Росії та України для розбору із затриманими у Білорусі "вагнерівцями"

2 хв читати
Лукашенко доручив запросити генпрокурорів Росії та України для розбору із затриманими у Білорусі "вагнерівцями"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити до країни генеральних прокурорів Росії та України для розбору в ситуації із затриманими росіянами та українцями, яких слідство називає членами "Приватної військової компанії Вагнера".

"Президент доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії та України для розбору в ситуації із затриманими бойовиками. Про це глава держави заявив сьогодні на нараді щодо гарантування безпеки виборчої кампанії", - повідомляє держагентство "БелТА".

Він повідомив, що довго розмовляв у середу щодо "так званих 33 богатирів" із президентом України Володимиром Зеленським. "Моя позиція була однозначною: у нас є білоруські закони, правопорушення вони здійснювали на території Білорусі. Все те, що у нас на сьогодні в Слідчому комітеті виявлено, ми знаємо", - зазначив Лукашенко.

"Усі ж стурбовані цією проблемою, серйозна проблема. Покладіть утрьох (генеральні прокурори - ІФ) перед собою міжнародні договори та угоди з Російською Федерацією та Україною і які ми підписали в багатосторонньому плані (ми ж зобов'язання взяли на себе і у цій ситуації теж), наші закони. Голова Слідчого комітету вам доповість разом із Комітетом держбезпеки і оперативну інформацію, й інформацію слідчих: ось документи, інформація - на стіл. Утрьох вирішите", - заявив президент.

29 липня біля Мінська було затримано 33 громадян РФ та України, яких білоруська влада вважає членами "ПВК Вагнера" і підозрює у намірі організувати масові заворушення в період президентських виборів.

Офіс генпрокурора раніше повідомив, що 28 особам, із яких дев'ятеро громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України). Офіс звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб і проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлено підозри.

5 серпня президент України Володимир Зеленський детально обговорив із Лукашенком питання, пов'язані із затриманням бійців "ПВК Вагнера".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільша кількість бойових зіткнень зараз на покровському напрямку

Зеленський заявив про підготовку нових домовленостей з європейськими партнерами щодо підтримки України

Генштаб ЗСУ: Ворог атакує на куп'янському, лиманському та краматорському напрямках, найбільшу активність зберігає на покровському

Окупанти вдарили КАБом по Харкову, пошкоджено будинки

Відключення е/е в понеділок застосовуватимуться з 16:00 до 22:00

Обстрілу зазнали Нікополь, Червоногригорівська та Мирівська громади Дніпропетровської області - Лисак

Окупанти переформатовують освітню програму для школярів на пропаганду в Запорізькій області - Федоров

Окупанти завдали удару по приватному сектору Харкова, почалася пожежа

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу автомобіля швидкої допомоги в Херсонській області зросла до трьох - Прокудін

У Чернівецькій області горів завод із виробництва брикетів, жертв немає - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА