День фінансів, 24 грудня: нові сервіси "Держави в смартфоні", боротьба з довгобудами і хрущовками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 грудня: нові сервіси "Держави в смартфоні", боротьба з довгобудами і хрущовками

505
Вівторок, 24 грудня. “Держава в смартфоні” вже близько:
Електронні паспорти. Наприкінці лютого 2020 року в Україні стане можливим отримання електронного паспорта. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Документ можна буде пред’являти, показавши особистий смартфон. Отримати електронний паспорт зможуть громадяни України, які мають паспорт у вигляді ID-картки або біометричний загранпаспорт.
Сервіс перевірки квитанцій в електронній формі. Уряд запустив сервіс, за допомогою якого можна перевіряти квитанції в електронній формі. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет. За його допомогою можна перевіряти квитанції онлайн, а не вимагати їх на папері з мокрою печаткою.
Сервіс повернення переплачених податків онлайн. Державна податкова служба запустила електронний сервіс, який допоможе повернути надмірно або помилково сплачені податки без візиту до податкової інспекції. За допомогою сервісу платник податків може подати заяву про повернення помилково та/або надмірно сплачених грошових зобов’язань та пені у формі електронного документа.
Про інші новини:
Новий підхід до фінансування вишів. Як повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, вже з січня 2020 року вищі навчальні заклади будуть фінансувати на 80%, а решта – залежно від позиції в міжнародних рейтингах, відсотка працевлаштування випускників, обсягу залучених з альтернативних джерел коштів. До речі, як заявила міністр освіти і науки Ганна Новосад, за десять років в Україні кількість студентів впала майже вдвічі.
Те, що повинно допомогти з проблемними “довгобудами”. Міністерство розвитку громад і територій розробляє законопроєкт, який покладе на місцеві громади технічний контроль і фінансування добудови проблемних об’єктів. Закон планує вирішити питання створення або визначення комунальних підприємств, які будуть виконувати функції завершення будівництва проблемних об’єктів..
Порівняли зарплати в Чехії, Польщі та Україні. Цього року в третьому кварталі в Чехії середня зарплата робітників становила €1309. В Україні – €382, або близько 10 000 грн. Це в 3,4 разу менше, ніж в Чехії. У Польщі отримували втричі більше, ніж у нас – €1142.
Кличко розповів, коли в Києві почнуть ремонтувати хрущовки. Місця для будівництва нового житла в Києві вистачить на найближчі 2-3 роки. За словами мера, наразі реконструкції або часткового знесення в столиці потребує 80% такого житла. У зв’язку з цим належить ухвалити законопроєкт, що визначає умови для виселення і коефіцієнт збільшення площі житла при переїзді.
“Укртелеком” підвищує тарифи на послуги. Компанія з січня 2020 року підвищує щомісячну плату за послуги фіксованої телефонії на 18-24 грн (20-24%). Для населення максимальна абонплата за дротяний телефон без погодинної оплати місцевих дзвінків, підключений по окремій лінії, з 2020 року збільшиться до 61,51 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас