У Туреччині оштрафували Facebook, Twitter, Instagram, YouTube і TikTok — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині оштрафували Facebook, Twitter, Instagram, YouTube і TikTok

Фондовий ринок
939
Після того як в Туреччині набув чинності новий закон про посилення регулювання соцмереж, на цілий ряд компаній, зокрема Facebook, Twitter, Instagram, Periscope, Youtube і TikTok, накладені великі штрафи, передає Deutsche Welle.
Як повідомив 4 листопада заступник міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Омер Фатіх Сайян, кожна з соцмереж оштрафована на 10 млн лір (близько 1 млн євро) за те, що вони не назвали в призначений термін свого місцевого представника.
Турецький парламент прийняв наприкінці липня закон, який посилює контроль над соцмережами – якщо в Туреччині їх відвідують понад 1 млн користувачів на день, то вони повинні відкрити місцевий філіал та призначити представника, який володіє турецьким громадянством. Якщо ця вимога не буде виконана, трафік популярних соцмереж може бути обмежений судом на 95%.
Закон також зобов’язує платформи протягом 48 годин реагувати на запити з видалення або блокування контенту.
Правозахисна організація «Репортери без кордонів» раніше засудила дії офіційної Анкари, вказавши, що соціальні медіа є «останнім притулком критичної журналістики в Туреччині». Правозахисники розцінили законопроект як єдину відповідь «політично ослабленого» президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на жорстку критику в інтернеті.
За оцінкою «Репортерів без кордонів», Facebook користуються 37 млн жителів Туреччини, а Twitter – 16 млн.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас