15:55 07.06.2020

Порошенко привітав жителів Сімферополя з Днем міста: ми не дамо владі забути про кримчан

2 хв читати
Порошенко привітав жителів Сімферополя з Днем міста: ми не дамо владі забути про кримчан

У Криму та в Сімферополі живуть справжні патріоти, які продовжують боротьбу за звільнення півострова від окупантів, йдеться у привітанні п'ятого президента України, лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка до жителів окупованого РФ Сімферополя з Днем міста.

"Незважаючи на те, що питання звільнення Криму зникло з порядку денного нинішньої влади, ми не дамо забути про кримчан. Ми вас любимо, ми про вас пам'ятаємо, ми боремося за об’єднання нашої великої української родини. З Днем міста, дорогі сімферопольці!", - написав Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в неділю.

Він нагадав, що 26 лютого 2014 року жителі Сімферополя рішуче виступили проти сепаратистських рішень Верховної Ради Криму: понад 10 тисяч кримчан різних національностей тоді прийшли під будівлю кримського парламенту і заявили, що Крим – це Україна. Політик наголосив, що кримчани "не дали Москві показати бажану для них картинку совкової одностайності, ніби Крим добровільно попросився до Росії. Ні, не просився".

"28 лютого я прилетів до Сімферополя, щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму. Я хотів переконати депутатів у Сімферополі, вберегти від фатальних рішень. Верховна Рада Криму уже не працювала. Вона була оточена так званими «зеленими чоловічками» – військовими РФ і ланцюгом осіб в камуфляжі, які називали себе кримською самообороною. Вони координувались офіцерами спецслужб РФ. Я бачив їх на власні очі. Згадуючи цей день, я пишаюся поведінкою кримчан, які в умовах російського вторгнення підходили і чітко висловлювали мені свою підтримку", - наголосив лідер "Європейської солідарності".

"Уже понад 6 років Сімферополь, наш славний Акмесджіт, знаходиться під російською окупацією. Попри утиски агресора у місті продовжують жити справжні патріоти, які люблять і борються за Україну і чекають повернення Криму до Батьківщини", – резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА