11:44 04.06.2019

Девіда Лінча удостоїли почесного "Оскара"

2 хв читати
Девіда Лінча удостоїли почесного "Оскара"

 Американська академія кіномистецтв визначилася з володарями почесних нагород премії "Оскар", які вручають за заслуги перед індустрією, одна з статуеток дістанеться Девіду Лінчу.

Академія оголосила, що її Рада керуючих проголосувала за вручення почесних нагород режисерові Девіду Лінчу, акторові Весу Стьюді й італійському кінорежисеру Ліні Вертмюллер. Також премію Джина Герсгольта за внесок у гуманну справу буде вручено актрисі Джині Девіс.

Чотири статуетки "Оскар" буде представлено на 11-й щорічній премії академії в неділю, 27 жовтня, зазначено на сайті кіноакадемії.

Почесна нагорода присуджується "за видатні заслуги та досягнення в житті, за видатний внесок у стан кінематографічних мистецтв і наук або за видатні заслуги перед академією".

Девід Лінч - американський кінорежисер, музикант, сценарист, художник, фотограф. Є представником американського незалежного кінематографу. Отримав у Каннах "Золоту пальмову гілку" (1990) за "Дикі серцем" і премію за кращу режисуру (2001) за "Малголленд Драйв", також удостоєний "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф (2006).

У фільмографії Лінча загалом 10 повнометражних фільмів, кожен з яких став подією в кінематографі. Серед робіт Лінча - "Слон", "Синій оксамит", "Проста історія". Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч отримав після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (Twin Peaks) в 1990-1991, продовженого пізніше ще в двох сезонах.

Ліна Вертмюллер - італійський режисер (народилася в 1926 році) - розпочинала кар'єру як асистент режисера у Федеріко Фелліні, зняла понад 20 фільмів, зокрема: "Цього разу поговоримо про чоловіків", "Фільм про любов і анархію", "Паскуаліно" . "Семеро красунь".

Вес Стьюді - американський кіноактор, індіанець з племені черокі. Знімався в голлівудських стрічках: "Останній з могікан", "Протистояння", "Танці з вовками", "Джеронімо американська легенда", "Недруги" тощо.

Джина Девіс - американська кіноактриса, володарка Оскара за кращу жіночу роль другого плану у фільмі "Випадковий турист". Знімалася також у стрічках: "Тутсі", "Довгий поцілунок на добраніч", "Тельма і Луїза". Остання принесла актрисі світову славу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

У 2024 р. спільна військова допомога країн Північної Європи становитиме EUR6 млрд - Зеленський

Саміт НАТО не стане продуктивним без вирішення питання запрошення України до організації - Зеленський

Серед повернутих із російського полону шестеро жителів Харківщини - Синєгубов

У Харкові вже 6 жертв внаслідок нічних ворожих ударів

Від початку доби на лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Мінветеранів і НВМК розробили інструкції щодо поховання військовослужбовців, УБД та учасників Революції гідності

Зеленський візьме участь у конференції з безпеки в Сінгапурі - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА