Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Тепер коронавірусом захворіла і дружина депутата Шахова


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Кількість інфікованих на COVID-19​ українців

19 березня в Україні кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19 зросла до 26 людей. Перших двох хворих виявили на Дніпропетровщині. Також нові зараження зафіксували у Києві та Житомирі. Ще п’ятьох хворих знайшли у Чернівцях.

Депутат Сергій Шахов повідомив, що на COVID-19 захворіла і його дружина.

Крім того, в Україні зафіксована третя смерть – в Івано-Франківську померла жінка.

Пенсіонерів Львова позбавлять пільгового проїзду на час карантину

У Львові вирішили з 23 березня скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів. Таким чином міська влада вирішила спонукати літніх людей сидіти вдома на час карантину.

Також у місті курсують 11 машин із гучномовцями, з яких оголошують про ситуацію в місті щодо карантину.

Вселенський патріархат через коронавірус припиняє богослужіння до кінця березня

Через поширення коронавірусу у світі Вселенський патріархат припиняє всі божественні літургії, церковні події та обряди у всіх своїх єпархіях у всьому світі до кінця березня. Патріарші і ставропігійні монастирі продовжать регулярні богослужіння для своїх чернечих громад, але без сторонніх паломників і відвідувачів.

А поради глави Православної церкви України Епіфанія в час пандемії знайдете за лінком.

Різні карантини Європи: кожна країна ЄС по-своєму бореться з коронавірусом

Пандемія коронавірусу радикально змінила Європу. Те, що місяць тому неможливо було уявити, швидко стало буденністю. Разом із тим, методи, якими уряди країн намагаються зупинити COVID-19, відрізняються навіть усередині Європейського союзу.

Перенесені референдуми та вибори через коронавірус

Через поширення коронавірусу в деяких країнах світу скасовують політичні події, такі як референдуми та вибори. Деякі оглядачі вбачають у поширенні вірусу можливу загрозу демократії. Як коронавірус змінює політичне життя світу?

Як Китаю практично вдалося зупинити COVID-19​?

Тим часом Китай практично зупинив поширення коронавірусу. Станом на 17 березня лише одна людина заразилася коронавірусом у місті Ухань, а решта 12 випадків були привезені з-за кордону. Як їм це вдалося, читайте тут.

Карантин і робота: як поєднати

Оголошений в Україні через поширення коронавірусу карантин –​ це збитки для економіки. І –​ розгубленість, стрес та ризик для найманих працівників. Що зміниться для людей, які до пандемії щодня ходили на роботу й отримували зарплатню? Чи можуть вони працювати безпечно для себе, а то й піти у відпустку на час карантину? Чи повинен працедавець подбати про безпеку працівника, який добирається на робоче місце в умовах, близьких до транспортного колапсу, і ніде купити антисептик, респіратор чи медичну маску? Радіо Свобода поставило ці та інші запитання профспілковим активістам та експертам, а також зібрало деякі вдалі рішення бізнесу щодо роботи в умовах карантину.

А цей матеріал ми підготували для тих, у кого є діти: як вижити, коли школа на карантині?

Для багатьох родин із дітьми карантин перетворився на неабияке випробування – діти носяться по хаті, висловлюють десятки суперечливих бажань, вимагають вашої постійної уваги. А при цьому вам потрібно не лише зайняти, але й грамотно організувати свій і дитячий час та не збитися з робочого та навчального ритму, адже це – не продовжений вікенд і не канікули – школу не скасували, її лише перевели додому. Добра новина полягає в тому, що це можливо, і якщо ви вправно беретеся за справи, вони налагоджуються.

І на завершення – нове розслідування «Схем»: як Пінчук продовжує формувати лояльний до себе політичний пул

Про Віктора Пінчука все менше говорять, як про українського олігарха і зятя другого президента України – і все більше, як про мецената і філантропа. Він чи не першим серед українських олігархів почав працювати над покращенням іміджу, особливо на Заході. Утім, його український бізнес – і досі багато в чому залежить від держави. А отже, олігарху потрібна підтримка і лояльність влади. Не обов’язково йдеться про пряме фінансування політиків та партій – радше про «м’яке» формування лояльного до себе громадсько-політичного пулу. Наприклад, щорічно Пінчук організовує захід під назвою «Український сніданок» у швейцарському Давосі у дні проведення там Всесвітнього економічного форуму. І везе коштом свого однойменного фонду туди народних депутатів. «Схеми» дослідили, чи це не кидає тінь на репутацію політиків – коли вони в такий спосіб беруть гроші в олігархів? Чи мають вони це декларувати? І чи не ставлять вони себе участю в таких заходах в умови конфлікту інтересів? Читайте.

Пам'ятайте, що карантин – не відпустка, не втрачайте пильності, бо від цього залежить ваше зоров’я!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG