Португалія до кінця року закриє всі вугільні електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія до кінця року закриє всі вугільні електростанції

Енергетика
410
У Португалії вивели з експлуатації вугільну електростанцію Sines і в країні залишилася лише одна вугільна електростанція і її планують закрити в листопаді.
Про це повідомляє Euractiv.
Португальська енергетична компанія EDP оголосила про своє рішення закрити вугільну електростанцію потужністю 1296 МВт у липні минулого року, що дозволило зупинити роботу на два роки раніше, ніж планувалося.
Рішення є “частиною стратегії декарбонізації групи EDP” і було прийнято в контексті, коли виробництво енергії дедалі більше залежить від відновлюваних джерел, заявила компанія ще в липні.
У результаті в Португалії залишається лише одна вугільна електростанція, Pego, яку планують закрити в листопаді цього року.
Коли це станеться, Португалія стане четвертою країною в Європі, яка повністю виключить вугілля у виробництві електроенергії – слідом за Бельгією (2016), Австрією та Швецією (2020).
За даними екологічних активістів, електростанція Sines виробляла у середньому 12% загальних викидів парникових газів в Португалії.
Окрім Португалії, до 2025 року очікується припинення видобутку вугілля ще в п’яти європейських країнах: Франція (2022), Словаччина (2023), Велика Британія (2024), Ірландія (2025) та Італія (2025).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас