14:30 13.06.2018

Українці діаспори проведуть кампанію на підтримку політв'язнів

2 хв читати

Українці діаспори запускають медіа-кампанію "Червона картка путінському режиму" (RedCard4Putin) для звільнення політичних в'язнів у РФ, повідомив голова Міжнародної коаліції з прав людини та віце-президент Світового конгресу українців Павло Грод.

"Red card campaign - це міжнародна кампанія з вимогою тиску на Росію для звільнення політичних в'язнів, зупинення воєнної агресії, жахливих порушень прав людини та постійних спроб підірвати міжнародний порядок", - сказав П.Грод на презентації кампанії в середу в Києві.

Протягом місяця організатори зі Світового конгресу українців, Конгресу українців Канади, Українського конгресового комітету Америки, Союзу українців у Великій Британії та Центрально-Східної європейської ради планують випустити "розслідування або "червоні картки" для путінського режиму", оприлюднити аналітичні матеріали та відео про злочини Кремля в Україні та країнах Заходу.

Крім того, планується проведення серії флешмобів і глобальної інформаційної кампанії на підтримку українських політв'язнів.

"Триває голодування Олега Сенцова та інших політв'язнів. Ми бачимо, що він готовий продовжувати до смерті. І дуже важливо, щоб ми як міжнародна спільнота не опускали рук і захищали права його та інших і врятували життя Сенцова", - наголосив П.Грод.

За його словами, активісти з 53 країн світу вже долучилися до кампанії.

У свою чергу голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час свого візиту до Лондона (Велика Британія) подякував активістам за організацію акцій на підтримку українських політв'язнів у РФ.

"Подякував активістам - українцям і британцям, які майже щодня в Лондоні організовують акції на підтримку України та за звільнення українців, які перебувають у російському полоні, зокрема за звільнення Олега Сенцова", - написав спікер українського парламенту на своїй сторінці в микроблозі Twitter у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові один загиблий і щонайменше 4 постраждалих - ОВА

Окупанти вдарили по будгіпермаркету в Харкові, є жертви і постраждалі - мер

На Донеччині воїни-зенітники збили російський штурмовик Су-25

Окупанти завдали удару по спальному району Харкова, інформація щодо постраждалих уточнюється - мер

ДБР відкрило справу проти командування 125 бригади щодо неналежної організації оборони на кордоні в Харківській області

Глава СБУ: морські дрони, оснащені РСЗВ, можуть уражати і морські, і наземні цілі

На Покровському напрямку інтенсивність ворожих атак збільшилася більше ніж утричі - Генштаб ЗСУ

"Укренерго" продовжило застосування графіків обмеження е/е до кінця доби суботи

Зеленський: Таким країнам, як Китай, потрібно захищати Україну, тому що Пекін говорить про повагу до територіальної цілісності

Унаслідок ворожого авіаудару по Куп'янську-Вузловому поранено щонайменше п'ять мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА