07:48 27.04.2019

Бойовики 23 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранені двоє українських військовослужбовців

2 хв читати
Бойовики 23 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранені двоє українських військовослужбовців

Бойовики незаконних збройних формувань за минулу добу 23 рази порушили режим припинення вогню, з них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм, також були здійснені обстріли з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, - повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил.

"Унаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 18 разів обстріляли позиції ООС: тричі з мінометів калібрів 120 і 82-мм, - поблизу Авдіївки; чотири рази з мінометів калібру 120-мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Павлополя; двічі з мінометів калібрів 120 і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Пісок; двічі з протитанкових ракетних комплексів – неподалік Опитного і Мар'їнки; з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Опитного; чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - навколо Мар'їнки і Чермалика; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Гнутового; з великокаліберних кулеметів - поблизу Широкиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських підрозділів: з мінометів калібру 120-мм - поблизу Луганського; з мінометів калібру 82-мм і озброєння бойових машин піхоти - біля Кримського; з мінометів калібру 82-мм - у Світлодарська; з озброєння бойових машин піхоти - близько Кримського; зі стрілецької зброї - навколо Станиці Луганської.

За даними української розвідки, 26 квітня два бойовика були знищені, чотири - поранені. Також військовослужбовці ООС знищили вантажівку НЗФ.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації обстріляли зі стрілецької зброї населений пункт Чермалик, в результаті чого отримав поранення місцевий житель", - додали в прес-центрі штабу ООС.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": у Новоселівки Другої - зі станкових протитанкових гранатометів; поблизу Широкиного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - зазначили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун: Мартиненко зробив величезний внесок у розвиток інформаційної служби в Україні

Столтенберг очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні зробить подальші кроки щодо наближення України до членства

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

У 2024 р. спільна військова допомога країн Північної Європи становитиме EUR6 млрд - Зеленський

Саміт НАТО не стане продуктивним без вирішення питання запрошення України до організації - Зеленський

Серед повернутих із російського полону шестеро жителів Харківщини - Синєгубов

У Харкові вже 6 жертв внаслідок нічних ворожих ударів

Від початку доби на лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА