12 червня 2020, 08:42

Коцюбинська ОТГ неспроможна. Бюджет 20 млн – це + аргумент за приєднання до Києва

На нараді в ОДА, яка відбулася минулого тижня, ми хотіли дізнатися більше про те, яким коштом ми будемо утримувати 5 садків (2 наявних і три, які мають здатися), школу, ліцей, амбулаторію і де брати гроші на низку речей, які мають бути в самостійній ОТГ і яких в селищі Коцюбинське не було і нема.

За нашими підрахунками, навіть, якщо громада отримає ПДФО, у нас не буде більше, ніж 51-52 млн. Ці дані довелося буквально вигризати з Ірпеня завдяки запитам нардепа Ярослава Юрчишина ("Голос").



Ми направили запит, щоб зрештою побачити паспорт нашої "самостійної" ОТГ після того, як Кабмін ухвалив перспективний план області.

І ось реальні показники анклаву, який залишили в місті Києві. Даю витяги з офіційної відповіді (виділення червоним – мої).



Розрахунковий обсяг має бути сумою пунктів 3.1 +3.2+3.3+3.4

Ми бачимо, що показник 3.1 становить 19,4 млн. Бачимо, що бюджет розвитку – нульовий. Бачимо, що є дотація 14,1 млн. І також реверсна дотація – нульва. Тобто сума 4 пунктів складає 33,4 млн.

Тобто звідкісь має з'явитися ще 46,4 млн, щоб було під 80 млн, як це заявлено в паспорті. Найбільш імовірно, що в паспорті Коцюбинської ОТГ – помилка. Ми не перший рік аналізуємо бюджет і він точно не може бути більшим, ніж 20-30 млн. І ми розуміємо, що має бути ще ПДФО.

А це означає, що громада, якщо її залишити самостійною ОТГ буде кинута напризволяще. Ні медицини, ні освіти. Нічого. Подивіться, що є в ОТГ і що треба ще створити і, що головне, – утримувати!!! Це все дані з паспорту ОТГ.



Нам доведеться створювати ще й правоохоронні органи. Мають же бути в громаді поліцейські громади? Пенсійний фонд, соцстрах. казначейство.



І я не даремно роздавала графіки на зустрічі в ОДА в тому числі і самопроглоошеній владі в селищі, яка каже, що ми будемо самостійною спроможною ОТГ. Самопроголошений голова Сергій Даніш, який представляє партію фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка "Нові обличчя" не зміг на графіку нанести ЖОДНОЇ цифри, хоча я питала, скільки коштів нам треба на запуск кожної ланки і де їх брати. Зустріч тривала годину, а ЖОДНА цифра не була прописана на графіці, аби показати спроможність.



За таких умов тільки повні невігласи можуть приректи людей на вимирання і злидні. По суті в серці столиці. Звідки має взятися в рік майже 50 млн? Дадуть кіоски? Збанкрутіла промзона, яка по суті перетворюється на забудову ЖК "Атлант" і після заселення у нас буде 25-20 тис мешканців. Може у нас буде серйозний економічний прорив у селищі після коронавірусу? Так показники впадуть! Це ж всім відомо. Економіка просідає.

Дійсно, ОДА не має повноважень приєднувати Коцюбинське до Києва. Тут чиновники мають діяти виключно в межах своїх повноважень. Але Кабмін і парламент, як органи, які мають законотворчу ініціативу, є тими інструментами, які на економічні показники мають і повинні реагувати.

І радує те, що парламентарі, розуміючи волю людей, які залишаються без медицини (швидка їде через Київ, Ірпінь у Бучу), якісної системи освіти, без транспорту та перспективи розвитку, планують розглянути проєкт постанови щодо приєднання Коцюбинського до Києва. Флагманами приєднання у парламенті виступили Дмитро Гурін ("Слуга народу") і Роман Лозинський ("Голос").

Шановні законотворці. Наша громада посилає Вам сигнал SOS. Ми можемо порадіти, що ми врятувалися від лап Ірпінських феодалів. Так, ми не помремо від згвалтування. Але точно помремо від голоду. Тому приєднання має відбутися до призначення виборів, бо жодна притомна людина не візьме на себе відповідальність, щоб громаді обіцяти щось в галузі медицини, інфраструктури.

Кравець – адвокат не України. Коли ним займеться СБУ?

"Не так страшні нам московські воші, як українські гниди". Це слова Симона Петлюри. Саме тому, аби швидше виграти війну, треба робити все можливе, щоб українські гниди заподіяли державі якомога менше шкоди...

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...