RU
 

Підсумки 26.11: Рекорд COVID і "бюджет можливостей" Сюжет

Корреспондент.net,  27 листопада 2020, 06:57
0
379
Підсумки 26.11: Рекорд COVID і  бюджет можливостей
Фото: International Alert
Епідемія коронавірусу в Україні не вщухає

В Україні оновлений антирекорд щодо приросту заражених коронавірусом; Кабмін схвалив проект держбюджету-2021. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Україні понад 677 тисяч випадків коронавірусу

На ранок 26 листопада в Україні зафіксовано 677 189 випадків COVID-19, з них 317 395 закінчилися одужанням і 11 717 - смертю. За добу виявили 15 331 інфікованого, що стало абсолютним антирекордом з початку епідемії.

У зв'язку з цим в уряді обговорюють введення жорстких карантинних обмежень на два-три тижні, про що громадян зобов'язалися сповістити заздалегідь.

Держбюджет-2021 затверджений до другого читання в Раді

Кабінет міністрів прийняв доопрацьований проект держбюджету-2021. У ньому передбачені доходи в сумі 1 трлн 92 млрд грн і витрати - в сумі 1 трлн 328 млрд грн. За словами глави уряду Дениса Шмигаля, "бюджет можливостей" для розвитку промисловості і для малого і середнього бізнесу залишився збалансованим і реалістичним до виконання.

Мінськ підготував санкції проти офіційних осіб України

У МЗС Білорусі анонсували внесення до списку санкцій низки українських чиновників у відповідь на приєднання Києва до санкцій ЄС проти республіки. Крім того, білоруське зовнішньополітичне відомство вручило ноту протесту МЗС України через "антибілоруські акції" біля посольства в Києві і консульства у Львові.

Законопроекти про допомогу бізнесу в період локдауну внесені в Раду

Проекти законів президента Володимира Зеленського про підтримку підприємців під час карантину зареєстровані у Верховній Раді. Глава держави визначив законопроекти як невідкладні, проте поки їхні тексти відсутні.

Нафтогаз встановив ціни на газ для населення на грудень

Нафтогаз України на наступний місяць залишив без змін ціни на природний газ для населення - на рівні 6,33 гривні за куб. м. Середня вартість газу в країні для населення в грудні також залишилася на рівні листопада - 7,16 гривні за куб. м.

НБУ випустив першу банкноту з вертикальним дизайном

Національний банк України представив першу сувенірну вертикальну банкноту, присвячену першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку. Банкнота випущена в тиражі 50 тисяч штук. Її можна буде придбати в пунктах продажу НБУ і банків-дистриб'юторів.

У "ЛДНР" прибув 100-й "гуманітарний конвой" з Росії

Сепаратисти повідомили про прибуття на територію "ЛДНР" так званого гумконвою з РФ вагою понад 100 тонн. За їхніми даними, вантажівки доставили лікарські препарати, вироби медичного призначення та медобладнання. У зв'язку з цим Київ направив Москві ноту протесту.

Мінфін переніс підвищення "мінімалки"

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко заявив, що після консультацій з міжнародними інституціями було прийнято рішення відтермінувати підвищення мінімальної заробітної плати до 1 грудня 2021 року. Причина такого рішення - шокові вливання в економіку, які впливають на інфляцію.

Трамп погодився піти з посади за однієї умови

Президент США Дональд Трамп заявив, що залишить Білий дім в тому випадку, якщо Колегія вибірників підтримає його опонента з виборів, демократа Джозефа Байдена. При цьому американський лідер повторив, що під час підрахунку голосів було "масове шахрайство".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 30.05: Знищення катерів і допомога ФРН
СюжетПідсумки 28.5: Безпекові угоди і снаряди від Чехії
СюжетПідсумки 27.5: Атака за 1800 км і зброя на мільярд
СюжетПідсумки 26.05: Дозвіл Швеції і атаки ворога
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: Президентская гонка в СШАБеларусьМинфинзаконопроект
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі