08:06 08.12.2018

У Парижі заплановані масові акції протесту, закриті Лувр і Ейфелева вежа

3 хв читати
У Парижі заплановані масові акції протесту, закриті Лувр і Ейфелева вежа

Масові акції протесту відбудуться в суботу у французькій столиці на тлі посилених заходів безпеки.

Після заворушень і погромів, організованих демонстрантами минулими вихідними, місцева влада ухвалила рішення підвищити заходи безпеки. Так, для забезпечення порядку в Парижі буде задіяно близько 8 тис. співробітників поліції. На деяких вулицях будуть розміщені бронеавтомобілі жандармерії.

Столична поліція визначила 14 секторів у місті, на яких учасники акцій можуть спробувати влаштувати безлади. Серед них - центральні райони Парижа - Єлисейські поля і площа Згоди.

За словами прем'єр-міністра Франції Едуара Філіпа, подібні заходи вживатимуть для "забезпечення порядку" на тлі дій украй лівих і крайніх правих угруповань.

Глава МВС Франції Крістоф Кастанер у п'ятницю на прес-конференції також заявив, що "згідно наявної інформації, радикально налаштовані особи і бунтівники спробують в суботу активно діяти".

Власники магазинів і різних бутиків, розташованих на центральних вулицях французької столиці, почали напередодні готуватися до можливих безладів і погромів. Багато з них закрили скляні вітрини дерев'яними палетами.

Мер Парижа Анн Ідальго закликала всіх учасників протесту проявити стриманість і повагу один до одного. "Подбайте про Париж, тому що Париж належить усім французам", - зазначила вона.

Раніше влада французької столиці в рамках заходів обережності оголосила, що низка історичних, культурних і туристичних об'єктів не працюватимуть у суботу. Зокрема, йдеться про Великий палац, відомий як великий культурний центр. Також для відвідування закриють Ейфелеву вежу, Лувр і музей д’Орсе. "Нам потрібно забезпечити захист культурних об'єктів в Парижі", - пояснив таке рішення міністр культури Франції Франк Ріестер.

Раніше цього тижня телеканал БФМ-ТБ з посиланням на джерела повідомляв, що в Єлисейському палаці і уряді Франції зростає стурбованість щодо того, що під час наміченої на суботу акції демонстранти можуть взятися за зброю і здійснити спробу путчу.

Акції протесту відбудуться в суботу і в інших французьких містах, однак очікується, що вони будуть не такими масовими, як у столиці. В цілому для забезпечення безпеки в усій країні в суботу задіють близько 90 тис. поліцейських.

"Жовті жилети" протестують вже кілька тижнів проти рішення влади підвищити ціни на бензин. Раніше цього тижня Єлисейський палац пішов на поступки і оголосив про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податку на паливо. Незважаючи на це, "жовті жилети" не скасували заплановану на 8 грудня акцію протесту.

Багато спостерігачів відзначають, що масштабні демонстрації у Франції - показник невдоволення населення роботою уряду в цілому.

У минулі вихідні протестні акції "жовтих жилетів" і заворушення охопили Париж. Протестуючі розбивали вітрини великих центральних магазинів, закидали поліцейських камінням, димовими шашками і пляшками із запальною сумішшю. Учасники акцій навіть увірвалися в музейні приміщення Тріумфальної арки, де пошкодили статую Наполеона. Через масові протести у французькій столиці були тимчасово закриті головні торгові центри, в тому числі знаменита "Галерея Лафаєт".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА