Португалія не заборонятиме Huawei розбудовувати інфраструктуру 5G в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія не заборонятиме Huawei розбудовувати інфраструктуру 5G в країні

Фондовий ринок
232
Португалія керуватиметься винятково ринковими критеріями відбору учасників конкурсу на створення інфраструктури 5G в країні.
Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Огусто Сантос Сільва під час спільної із держсекретарем США пресконференції, повідомляє Xinhua.
“Сантос Сільва сказав, що Португалія не відмовлятиме жодній компанії в дозволі на участь у запланованому державному тендері на створення мережі 5G”, – пише Xinhua.
За його словами, Лісабон керуватиметься суворими внутрішніми та європейськими нормами й вітатиме усі іноземні інвестиції. “В уряді Португалії запевнили, що не обиратимуть інвесторів на ґрунті національності, і що ринок визначається на основі найвигідніших бізнес-умов”, – йдеться у матеріалі.
Xinhua зауважає, що конкурс на виділення частот 5G буде проведено у Португалії наступного року.
Нагадаємо, уповноважені органи Канади вже тривалий час вивчають, чи варто допускати Huawei до конкурсу на створення інфраструктури 5G через побоювання, що Huawei може бути використана Пекіном для здійснення шпигунської діяльності.
У самій компанії неодноразово наголошували, що китайська влада не має жодного впливу на прийняття рішень у Huawei.
Раніше компанія Huawei була витіснена з американського ринку, а уряди Австралії та Нової Зеландії заборонили їй будувати мережі 5G.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас