Освітнє заняття до Міжнародного дня інформації пройшло в Мелітопольському музеї

Автор: Мелітопольський краєзнавчий музей | 02 грудня 2018 19:53 |



24 листопада 2018 року до Мелітопольського міського краєзнавчого музею завітали наші маленькі друзі на традиційну зустріч в рамках інтерактивної освітньо-пізнавальної програми «Музейний вихідний», щоб дізнатися багато нового та цікавого. Для них співробітники музею підготували захоплюючу інтерактивну програму на тему «Інформація – 4 влада».


Тема була обрана не випадково, адже 26 листопада відзначається Всесвітній день інформації, який проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН, і Світового інформаціологічного парламенту (ВІП). У цей день в 1992 році відбувся перший Міжнародний форум інформатизації. Сьогодні Всесвітній день інформації відзначається в багатьох країнах світу.

З яскравої презентації, розповідей співробітників музею Анни Лиходід та Наталії Твердохліб та  тематичних мультфільмів діти дізналися багато цікавого про інформацію та інформаційні процеси, а саме: що таке інформатика, інформація, її властивості та види; також дізналися про способи подання та кодування повідомлень. Інформація, в широкому сенсі, - відомості, що передаються одними людьми іншим людям усним, письмовим або будь-яким іншим способом (наприклад, за допомогою умовних сигналів, з використанням технічних засобів), а також сам процес передачі або отримання цих відомостей.

Інформація завжди грала в житті людства дуже важливу роль. А з середини 20 століття в результаті соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки роль інформації незмірно зросла. В даний час світовою тенденцією стала модернізація телемовлення за допомогою переходу на цифрові технології, розвиток високошвидкісного Інтернету і мобільного зв'язку. Цієї тенденції дотримується і України.

Разом зі співробітниками маленькі гості шукали відповідь на питання чому інформацію називають четвертою владою. Перша влада - законодавча, друга - виконавча, третя - судова. Четвертою ж владою образно називають засоби масової інформації, які нібито мають великий вплив на суспільство. Про неї згадував ще Томас Карлайл, британський письменник і філософ 19-го століття, а також його співвітчизник і сучасник, політик Томас Маколей. Оскар Уайлд, британський письменник, поет і філософ, четвертою владою вважав журналістику.

Наприкінці юні пізнайлики змогли повправлятися у виконанні цікавих тематичних завдань, визначити роль інтернету в сучасному світі та пограти в інтерактивні ігри.

Родзинкою заходу був майстер-клас з виготовлення прикрас для олівців та закладок для книг, які є частиною інформаційного світу.

Результатом зустрічі діти були дуже задоволені та пішли з яскравими враженнями.

Приходьте до музею! Нам є, що вам показати та, чим здивувати!

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень