Підопічні Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю відвідали музей у Мелітополі

Автор: Мелітопольський краєзнавчий музей | 05 грудня 2018 14:49 |



27 листопада 2018 року в рамках проведення тижня, присвяченого Міжнародному дню людей з інвалідністю, до Мелітопольського міського краєзнавчого музею завітали підопічні Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.


Співробітники музею підготували для своїх гостей цікаву насичену програму, під час якої присутні здійснили «Подорож в світ природи Мелітопольщини» та разом з науковим співробітником Оленою Мельничук познайомились з рослинним і тваринним світом Мелітопольщини, змінами в природі в різні пори року, геологічною будовою, основними водними об’єктами – річкою Молочною та Молочним лиманом, а також з мешканцями цих територій, дізнались про одну з перших лісових дач в степовій зоні – Старо-Бердянське лісництво, дослідили викопну фауну Мелітопольщини, тобто давніх тварин, які мешкали на території краю… і ще багато чого цікавого!

Зокрема, науковий співробітник музею Ольга Саварець підготувала для своїх відвідувачів цікаву інтерактивну програму «Рослинки-вітамінки» - гості не лише послухали, а ще й побачили, потримали в руках, понюхали осінні рослинки та їхні плоди, які треба вживати зараз, щоб зарядитись вітамінами на всю зиму!

В залі «Наш край з XV століття до 1914 року» гостинна господиня Тетяна Шевченко-Чепелєва на лише розповіла, а й наочно показала, якими речами користувались в побуті мешканці Мелітопольщини в минулому столітті, адже на відвідувачі чекав інтерактивний фешн-показ з «чарівної» музейної скрині, моделями якого стали вони самі!

Юні гості також завітали до освітнього простору MLT Museum Smart Room / Арсенал Ідей Україна на інтерактивне заняття «Відчуй світ на дотик»! Малеча уважно слухала, сприймала, засвоювала і повторювала приклади та вправи, які запропонували їм співробітники музею Анна Лиходід та Наталія Твердохліб, переглянули декілька мультфільмів, обговорити їх та поділились враженнями.

Крім того, гості мали змогу помандрувати залами музею, ознайомитись з пересувною тематичною виставкою освітньо-пізнавального проекту «Історично-краєзнавчий лекторій «З нами – наша історія! (про історію нових назв вулиць)», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду. А персональна виставка творчих робіт мелітопольської зірочки Аліси Попової вразила всіх високим рівнем майстерності і таланту юної художниці!

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Червень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Травень | Липень