11:33 24.09.2014

Японія запровадила нові санкції проти Росії - генсек Кабміну

2 хв читати
Японія запровадила нові санкції проти Росії - генсек Кабміну

Уряд Японії ухвалив у середу рішення запровадити додаткові санкції щодо Росії через ситуацію навколо України, повідомляє місцеве агентство "Дзідзі" з посиланням на заяву генсека Кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга.

"Спроба силою змінити статус-кво значно зашклдила суверенітету й територіальній цілісності України, і наша країна не могла залишити це без уваги", - заявив він.

Зокрема, японська влада посилює обмеження на експорт зброї до Росії.

Крім того, санкції стосуватимуться обігу цінних паперів п'яти російських банків.

"Якщо Росія вдасться до енергійних і чітких дій для мирного розв'язання кризи в Україні, ми готові відкоригувати або скасувати останні заходи (щодо Росії - ІФ)", - зазначив Й.Суга, додавши, що Японія і далі вимагатиме мирного та політичного розв’язання української кризи у співпраці з країнами-членами G7 і міжнародною спільнотою.

У березні Токіо призупинив переговори з Москвою про пом'якшення візового режиму як способу дії на Росію через ситуацію навколо України. Крім того, уряд Японії тоді ухвалив рішення заморозити переговори з Росією щодо інвестицій, гарантій використання космічного простору з мирною метою, а також про запобігання військовій активності, що становить загрозу.

29 квітня влада Японії запровадила додаткові санкції проти РФ, що передбачають тимчасове припинення видачі віз 23 російським громадянам.

На початку серпня кабінет міністрів Японії слідом за США і ЄС схвалив додаткові санкції щодо Росії. До списку увійшли 40 осіб, які, на думку міністрів, "безпосередньо пов'язані з дестабілізацією обстановки в Україні". До списку санкцій також додали дві кримські компанії - "Чорноморнафтогаз" і "Феодосію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА