13:22 22.11.2018

Лідерами президентського рейтингу є Тимошенко, Зеленський, Порошенко та Гриценко - опитування "Соціополісу"

2 хв читати

Київ. 22 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - На виборах президента України 18,5% українців готові підтримати лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко, про що свідчать дані опитування Інституту соціальних технологій "Соціополіс", представлені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Серед респондентів 41,8% безумовно взяли б участь у виборах президента, якби вони відбулися найближчої неділі, 34,1% - швидше так, 7,5% - швидше ні, 13,1% - безумовно ні, а 3,6% не змогли визначитися з відповіддю.

Згідно з даними опитування, за Ю.Тимошенко готові проголосувати на президентських виборах 18,5% респондентів із тих, хто визначився і має намір взяти участь у голосуванні (14,7% від усіх респондентів).

У першій трійці також шоумен Володимир Зеленський - 10,8% (9,4% від усіх респондентів), нинішній президент України Петро Порошенко - 7,8% (6,2%) і лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко - 7,8% (6,1).

Далі йде один із лідерів "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко - 7,4% (6,1%), рок-музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук - 5,5% (4,9%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 4,8% (4%), депутати Вадим Рабінович, Євген Мураєв, Олександр Шевченко та інші.

Що стосується другого туру, то нинішній президент П.Порошенко, згідно з опитуванням, програє можливим кандидатам Ю.Бойку, С.Вакарчуку, А.Гриценку, В.Зеленському та Ю.Тимошенко. У свою чергу лідерка "Батьківщини" в можливому другому турі програє лише В.Зеленському.

Опитування Інституту соціальних технологій "Соціополіс" було проведене з 8 по 16 листопада 2018 року. Опитано 2403 респондентів віком від 18 років в усіх областях України, окрім населення АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Статистична похибка становила не більше ніж 2% для показників, близьких до 50%, 1,7% - для показників до 25%, 1,2% - для показників до 10%, та 0,9% - для показників до 5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА