День фінансів, 11 листопада: конкурент Glovo й Eats в Києві, найприбутковіші банки, «рятувальний тариф» від Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 листопада: конкурент Glovo й Eats в Києві, найприбутковіші банки, «рятувальний тариф» від Ryanair

682
Новини понеділка, 11 листопада, наче живе підтвердження фрази: «конкуренція – рушій прогресу».
Конкурент Glovo і Uber Eats. У столиці розпочав роботу новий сервіс експрес-доставки їжі Raketa. Заявлено, що два-три місяці сервіс буде працювати безкоштовно в “бета-версії”. Заявлений час доставки – до 60 хвилин.
Від + 27,4 млрд до – 22 млн. Нацбанк оголосив список найприбутковіших банків України за підсумками січня-вересня 2019 року. “На коні” опинився ПриватБанк з прибутком в 27,4 млрд грн. За ним зі значним відривом іде «Райффайзен Банк Аваль» – 3,5 млрд грн, і «Укрексімбанк» – 2,3 млрд грн. Озвучено і ті фінустанови, які отримали найбільші збитки.
Референдум ринку на допомогу. В законопроект про ринок землі буде внесено пункт, згідно з яким іноземці отримають право купувати українські землі, земельні ділянки лише у разі, якщо на це дано згоду народу на всеукраїнському референдумі. Як каже Зеленський, найближчим часом Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види та механізми референдуму, і нарешті дасть право українцям вирішувати долю того чи іншого дуже важливого питання.
Поклади в 53 млрд барелів. Президент Ірану Хасан Роухані попередив США/повідомив про виявлення нового родовища нафти, яке може на третину збільшити запаси держави. Поклади нафти оцінюються приблизно в 53 мільярди барелів і займають площу близько 2400 квадратних кілометрів в провінції Хузестан.
Рубрика: запитайте Маркарову як. Хочете за 4 роки значно зменшити держборг України? Міністр фінансів України Оксана Маркарова зазначає, що це можливо. Більше того, через два роки Україна націлена знизити державний борг держави до 40% ВВП. При цьому наша країна буде прагнути в перспективі до бездефіцитного бюджету.
Плани на префектуру Фукусіми. Японія планує перетворити префектуру Фукусіма, яка серйозно постраждала в результаті аварії на АЕС “Фукусіма-1 (“Фукусіма-Даїті”) в 2011 році, на центр відновлюваної енергетики. Влада країни вже готує проєкт обсягом 300 млрд єн, що передбачає будівництво на території префектури 11 сонячних електростанцій і 10 вітропарків сукупною потужністю 600 МВт електроенергії.
«Рятувальний тариф» від Ryanair. Лоукост повідомив про старт продажу квитків за рятувальним тарифом (rescue fares) на маршруті Київ – Краків. Нагадаємо, тариф запроваджується авіакомпанією у зв’язку з рішенням компанії МАУ (Міжнародні авіалінії України) припинити польоти за цим маршрутом вже з 14 січня 2020 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас