НБУ: економіці поки далеко від стану "ухандоханої" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: економіці поки далеко від стану "ухандоханої"

Казна та Політика
1531
Національний банк України заявив, що наразі економіка країни перебуває в набагато кращому стані, ніж п’ять, десять або п’ятнадцять років тому, а погані показники промисловості в минулому році, зокрема, не є ознакою настання кризи. Прогнозоване економічне зростання в наступні роки тільки за консервативним сценарієм становить 3,5-4%, а в разі структурних реформ темпи зростання будуть значно більші.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
“Продовжуємо працювати з міфами. Реформатори економіку “ухандохали”. Таку страшилку ви неодмінно вже чули. Однак впадати у відчай не варто. Економіка поки далеко від стану “ухандоханої”. Більше того, вона перебуває в набагато кращому стані, ніж п’ять, десять або п’ятнадцять років тому”, – йдеться в повідомленні НБУ.
У Нацбанку запевнили, що з кожним роком послідовної економічної політики та поліпшення бізнес-клімату ситуація в економіці виглядає дедалі здоровішою. При цьому в НБУ навели кілька тез на підкріплення таких тверджень.
НБУ, зокрема, заявив про зниження інфляції до мети в 5% завдяки своїй “послідовній монетарній політиці”. “Підтримання інфляції на цьому рівні є вкрай важливим для сталого економічного зростання, адже висока і непередбачувана інфляція відлякує іноземних інвесторів і ускладнює прогнозування бізнесу”, – пояснили в регуляторі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас