Світова економічна криза - думка експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економічна криза - думка експертів

Казна та Політика
4316
Для України прогнози міжнародних фінансових організацій досить оптимістичні. Орієнтовні показники зростання ВВП були навіть поліпшені, на відміну від багатьох інших країн. Чи означає це, що світова криза – в будь-якій її формі – обійде Україну стороною?
Експерти кажуть, що ризики в світовому масштабі актуальні і для України.
“Основними ризиками для економіки України в 2020 році залишаються погіршення попиту на зовнішніх ринках, уповільнення економічного зростання в країнах – основних торгових партнерах, особливо ЄС. Є також ризик погіршення настроїв на фінансових ринках, що може призвести до подорожчання зовнішніх запозичень і проблем з фінансуванням виплат за зовнішнім боргом. Як і раніше, існує невизначеність в отриманні фінансової допомоги від МВФ та інших міжнародних фінансових організацій, незважаючи на укладення попередньої угоди з МВФ на рівні персоналу”, – перераховує Олександр Мартиненко.
А ось Олексій Кущ вважає, що в України навіть більше ризиків опинитися в зоні кризи, ніж у інших держав.
“Майбутня криза була закладена в прихованих прогнозах нинішньої влади, в результаті чого на цю кризу вони планували частково списати провал економічної політики. І може скластися унікальна ситуація, коли в світі криза може не настати, а в Україні вибухне “рукотворна” криза. У нас 6 місяців поспіль йде зниження промислового виробництва, і це фактично означає, що ми увійшли в промислову рецесію. Плюс зафіксована дефляція промислових цін. Тобто можна сказати, що у нас вже почалася економічна криза. Поки що – тільки в промисловому секторі, але якщо не вжити термінових заходів з реанімації індустріального ядра економіки, то невдовзі ця криза перекинеться з промислового сектору на зону торгівлі, яка поки ще тримає ВВП в зоні зростання”, – попереджає експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас