13:49 01.08.2018

Поліція перекваліфікувала справу про напад на радника мера Херсона на замах на вбивство

3 хв читати
Поліція перекваліфікувала справу про напад на радника мера Херсона на замах на вбивство

Правоохоронці перекваліфікували кримінальне провадження про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень виконувачці обов'язки керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Катерині Гандзюк на замах на вбивство з особливою жорстокістю, повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Вербицький на брифінгу.

Як передають місцеві ЗМІ, за словами М.Вербицкого, справу перекваліфіковано на замах на вбивство з особливою жорстокістю.

Він також повідомив, що, згідно з отриманим висновком експертів, К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. У неї постраждали тулуб, рука (більше ніж 30% тіла) та ліве око. Загалом нападник вихлюпнув близько літра рідини.

За словами заступника начальника, опитано жителів 10 багатоквартирних будинків, які на момент скоєння злочину були вдома. Також знято інформацію з 10 камер відеоспостереження, зокрема є відео, на якому зафіксовано момент утечі зловмисника. Крім того, розглядаються версії, що зловмисник був не один, а зі спільниками, які могли його чекати на автомобілі.

М.Вербицкій також зазначив, що правоохоронці поки що не поспілкувалися з потерпілою.

Раніше лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Ігор Равеля в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що К.Гандзюк перебуває в стабільно важкому стані, площа ураження тіла 30%.

"Стан хворої за добу не змінився в гіршу сторону, стабільно важкий. Вона в свідомості, контактна. Усі її життєво важливі функції нормалізовані у вигляді нормального артеріального тиску, роботи нирок, тому хвора стабільна на сьогодні", - розповів лікар.

У середу вранці біля будівлі МВС у Києві відбувся мітинг "Покарати зло" за участю кількох десятків активістів проти бездіяльності силовиків після нападів на активістів і резонансних убивств. Учасники акції вимагали підключити до розслідувань Службу безпеки України. Зокрема, вони вимагали відсторонити керівництво МВС у Херсонській області та виступали за відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради.

Правоохоронці встановили, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду, в той час як із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, тримаючи в руках пляшку з рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доправили до лікарні.

Спочатку правова кваліфікація була за ст. 296 КК України (хуліганство). Згодом змінена на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" (ч.2 ст.121 КК України).

Як з'ясувалося, йдеться про виконувачку обов'язків керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера К.Гандзюк.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко заявив про намір звернутися до генерального прокурора Ю.Луценка з проханням щодо передачі справи про напад на К.Гандзюк до Служби безпеки України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко тримає на особистому контролі це кримінальне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Одна людина загинула і дві поранені внаслідок масованих обстрілів прикордонних громад Сумської області

В енергосистемі ситуація цього тижня буде складною - голова "Укренерго"

В Україні з 1 червня заборонили виїжджати за кордон військовозобов'язаним із подвійним громадянством - посольство США

У Єлисейському палаці підтвердили зустріч Зеленського і Макрона в п'ятницю, 7 червня

Юркомпанія "Міллер" розриває відносини з адвокатом, обвинуваченим у спробі підкупу прокурорів

У Києві викрили адвоката, який пропонував прокурорам хабар у розмірі $200 тис.

Окупанти за добу завдали по Україні три ракетних і 45 авіаударів із використанням 52 КАБів

На фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень, ситуація залишається напруженою, але контрольованою - Генштаб

Єрмак обговорив із керівниками провідних світових університетів просування Української формули миру

Понад 2200 військовослужбовців зазнавали тортур у російському полоні - генпрокурор

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА