15:00 03.11.2020

День президентських виборів настав у США, відкриваються виборчі дільниці

3 хв читати
День президентських виборів настав у США, відкриваються виборчі дільниці

У США у вівторок стартували президентські вибори, за підсумками яких главою держави буде оголошений або чинний президент США Дональд Трамп, або кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

Як повідомляють американські ЗМІ, раніше всіх - о 00:00 (07:00 за Києвом) відкрилися виборчі дільниці в штаті Нью-Гемпшир. Потім із 05:00 (12:00 за Києвом) почали відкриватися виборчі дільниці у штаті Вермонт.

Більшість виборчих дільниць у штатах розпочинають роботу о 06:00 за місцевим часом (13:00-14:00 за Києвом, залежно від штату). Серед таких штатів - Арізона, Коннектикут, Іллінойс, Індіана, Кентуккі, Луїзіана, Мен, Міссурі, Нью-Йорк та інші. Трохи пізніше, о 06:30 (13:30 за Києвом) стане можливо голосування у Західній Вірджинії, Огайо та Північній Кароліні.

О 07:00 за місцевим часом (14:00-15:00 за Києвом, залежно від штату) розпочинається голосування на виборчих дільницях у таких штатах, як Флорида, Джорджія, Пенсільванія, Алабама, Юта, Колорадо, Мічиган, Массачусетс, Міннесота, Айова, Техас, Вайомінг та інших.

Найпізніше виборчі дільниці відкриваються у Небрасці - о 08:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом), закриються вони о 20:00 (4:00 середи за Києвом). У штаті Каліфорнія голосування відкриється о 07:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Виборчі дільниці в Індіані та Кентуккі почнуть закриватися о 18:00 за місцевим часом (01:00 середи за Києвом). О 19:00 (2:00 середи за Києвом) голосування підійде до кінця також у Джорджії, Вірджинії та Вермонті. У Північній Кароліні, Огайо та Західній Вірджинії виборчі дільниці закриватимуться о 19:30 (2:30 середи за Києвом).

До 3:00 середи (за Києвом) голосування на виборчих дільницях закінчиться у 22 штатах, зокрема, в Алабамі, Меріленді, Міссісіпі й Теннессі, Пенсільванії, Оклахомі, Нью-Гемпширі, Міссурі та Массачусетсі. До 04:00 середи (за Києвом) голосування підійде до кінця ще у 14 штатах, зокрема в Колорадо, Нью-Йорку, Луїзіані та Міннесоті, а також Вісконсині, Вайомінгу й Техасі. В Айові голосування триватиме до 21:00 за місцевим часом (05.00 середи за Києвом), а в Каліфорнії - до 20:00 за місцевим часом (6:00 середи за Києвом).

ЗМІ зазначають, що час оголошення переможця невідомий, проте це відбудеться після підрахунку голосів на більшості виборчих дільниць, тобто орієнтовно після 4:00 середи (за Києвом).

Вибори цього року багато в чому відрізняються від попередніх через тривалу пандемію коронавірусу. Зазначається, що через популярність голосування поштою, а також дострокового голосування деяким штатам знадобляться дні або навіть тижні для повного підрахунку голосів.

За даними на вечір понеділка, у США достроково проголосували понад 94 млн осіб, що становить понад дві третини всіх голосів, відданих на президентських виборах у 2016 році.

Президентські вибори в США відбуваються за двоступеневою системою: після всенародного голосування відбувається голосування колегії виборщиків від кожного з 50 штатів та округу Колумбія, які віддають свої голоси відповідно до того, як проголосувала більшість виборців у їхньому штаті.

Кількість виборщиків від кожного штату дорівнює кількості його представників у Конгресі. Наприклад, найбільша кількість виборщиків припадає на Каліфорнію (55), за нею йдуть штати Техас (38), Нью-Йорк (29) і Флорида (29). Тим часом, у штатів Аляска, Монтана, Вермонт, Делавер і Вайомінг лише по три голоси.

Для перемоги на виборах одного з кандидатів необхідно набрати щонайменше 270 голосів виборщиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА