10:46 21.08.2019

У "Слузі народу" пояснили принцип визначення складу комітетів нової ВР

3 хв читати
У "Слузі народу" пояснили принцип визначення складу комітетів нової ВР

Підготовча депутатська група засновує визначення загального кількісного складу комітетів новообраної Верховної Ради на спільному рішенні про мінімальну й максимальну кількість членів парламентських комітетів і враховує кількісний склад комітетів ВР VIII скликання, котра завершує свою каденцію, зазначають у "Слузі народу".

"Пропорційне представництво в комітетах - це вимога частини 4 статті 81 закону про регламент Верховної Ради України. Відповідно, виконуючи волю українського народу, депутати від партії "Слуга народу" повинні зайняти 60% від складу кожного комітету ВР. Представництво інших фракцій та позафракційних депутатів також має відповідати результатам позачергових парламентських виборів", - зазначила керівник прес-офісу партії, кандидат у народні депутати Євгенія Кравчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Крім того, вона зазначила, що під час визначення загального кількісного складу комітетів парламенту підготовча депутатська група ґрунтувалася на спільному рішенні про мінімальну та максимальну межу - сім і 31 член комітету, а також на кількісному складі комітетів Верховної Ради VIII скликання.

Як повідомлялося, 20 серпня віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, обрана народним депутатом Верховної Ради IX скликання від партії "Європейська солідарність" Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила здивування щодо пропозицій партії "Слуга народу" стосовно кількості народних депутатів у комітетах, зокрема в комітеті з євроінтеграції.

"Цього разу "Слуги" вирішили на власний розсуд регулювати кількість депутатів у комітетах Ради. Знехтувавши спільним рішенням щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуто на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, в комітеті з євроінтеграції має бути не - не менше, а не більше ніж семи (!) людей, водночас у комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати 20 депутатів", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона також оприлюднила копію проекту до засідання однієї з підготовчих підгруп у вівторок, де пропонується, що в комітетах із питань аграрної та земельної політики; бюджету; організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; фінансової, податкової та митної політики буде по 31 депутату, а, наприклад, у комітетах з питань інтеграції України з ЄС і свободи слова - сім, зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва - десять, прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, національних меншин і міжнаціональних відносин - 13 депутатів.

Водночас, згідно з рішенням Верховної Ради VIII скликання від 4 грудня 2014 року, в нинішньому парламенті в комітеті аграрної політики та земельних відносин було 30 депутатів, з питань бюджету - 29 депутатів, податкової та митної політики - 32 депутати. При цьому в комітеті із закордонних справ було десять депутатів, з питань європейської інтеграції – дев’ять депутатів, свободи слова та інформаційної політики - 13 депутатів, з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин – дев’ять депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА