19:37 06.05.2019

Клімкін висловив співчуття сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Шереметьєво

2 хв читати
Клімкін висловив співчуття сім'ям загиблих в авіакатастрофі в Шереметьєво

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив співчуття рідним і близьким загиблих, а також побажав якнайшвидшого одужання постраждалим під час пожежі на борту літака SSJ-100, який здійснив напередодні аварійне приземлення в московському аеропорту "Шереметьєво".

"Співчуття сім'ям загиблих, побажання скорішого одужання пораненим. Людське життя безцінне, у цивілізованому світі це розуміють", - написав П.Клімкін в своєму акаунті у Twitter у понеділок увечері.

При цьому він зазначив, що в МЗС поки що не мають у своєму розпорядженні підтвердження попередньої інформації про те, що в авіакатастрофі постраждала громадянка України.

"Наші консули перевіряють інформацію про громадянку України, яка постраждала внаслідок пожежі на літаку SSJ100 у Шереметьєво", - написав П.Клімкін.

Увечері 5 травня Superjet-100 компанії "Аерофлот", що летів із Москви до Мурманська, повернувся до аеропорту вильоту "Шереметьєво", здійснив аварійну посадку й загорівся. На борту перебували 78 осіб. Жертвою авіакатастрофи стала 41 людина. Інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час жорсткої посадки в московському аеропорту "Шереметьєво", стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

"За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак ударився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей із задніх рядів судна, і вони загинули у вогні", - сказав співрозмовник агентства.

Слідство розглядає різні версії події, серед яких недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів та осіб, які виконували технічний огляд борту; несправність повітряного судна; несприятливі метеоумови.

Уранці 6 травня офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що за попередньою інформацією, внаслідок авіакатастрофи в аеропорту "Шереметьєво" в Москві постраждала громадянка України, вона перебуває у лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА