«Ви не побачите розвороту в політиці НБУ на 180 градусів» - Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Ви не побачите розвороту в політиці НБУ на 180 градусів» - Шевченко

Казна та Політика
385
Незалежності Національного банку України нічого не загрожує.
Про це голова НБУ Кирило Шевченко написав у FACEBOOK, коментуючи заяву послів країн Великої сімки, що Україна повинна захистити незалежність Нацбанку і антикорупційних органів.
Ця заява була зроблена напередодні призначення Верховною Радою своїх представників до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.
Шевченко зазначив, що незалежність НБУ знаходиться під надійним захистом.
«На сьогодні нам ніхто не може диктувати, який встановлювати курс гривні чи облікову ставку. Сьогодні підконтрольність НБУ будь-кому просто неможлива. Всі важливі рішення ухвалюються колегіально після всебічного обговорення їхнього впливу як на банківську систему зокрема, так і економіку загалом», – написав Шевченко, додавши, що розвороту в політиці НБУ на 180 градусів не буде.
При цьому він підкреслив, що зараз перед банківською системою стоять нові виклики. На думку Шевченка, банківське співтовариство повинно сприяти відновленню економіки після низки криз.
«Національний банк був і залишається технократичним інститутом. Ми покликані забезпечувати фінансову та цінову стабільність, а також сприяти економічному розвитку. Це – наш мандат, він незмінний. Як і незмінне наше прагнення до збереження послідовності політики центробанку», – заявив голова НБУ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас