13:30 11.11.2018

Українська сторона ТКГ вимагає позачергового скликання групи у зв'язку з незаконними виборами на непідконтрольній частині Донбасу

2 хв читати

 Українська сторона Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) рішуче засуджує організацію Російською Федерацією 11 листопада 2018 року т. зв."позачергових виборів" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, йдеться в заяві української сторони ТКГ.

"Ми вимагаємо негайного скликання позачергового скликання ТКГ і звертаємося до країн-членів нормандського формату з проханням провести спеціальні консультації з вимогою до РФ відмовитися від руйнівних сценаріїв дестабілізації ситуації на Донбасі", – йдеться в тексті заяви, опублікованій на сторінці першого віце-спікера Верховної Ради, представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірини Геращенко в соцмережі Facebook.

У зв'язку з цим, українська сторона ТКГ Тристоронньої контактної групи зазначає, що "результати цих псевдовиборів є юридично нікчемними, не створюють жодних правових наслідків і, отже, не визнаються Україною і цивілізованим світом".

"Ми наголошуємо, що всі причетні до організації незаконних виборів мають нести відповідальність. Ми закликаємо українців в окупації не брати участь в псевдовиборах, ігнорувати їх. Хотіли б також підкреслити, що єдиними легітимними виборами можуть бути ті, що проходитимуть відповідно до законодавства України та стандартів ОБСЄ", – йдеться в заяві.

У документі наголошується, що РФ своїми діями знову "грубо порушила основоположні норми і принципи міжнародного права і законодавство України". "Ігноруючи консолідовану позицію світової спільноти і міжнародних організацій про нелегітимний характер зазначених псевдовиборів і невизнання їх результатів, Кремль свідомо пішов на загострення ситуації на Донбасі. Псевдовибори – це провокація, спрямована на зрив крихкого процесу мирного врегулювання на Донбасі", – заявляє українська сторона ТКГ.

Документ покладає всю відповідальність за руйнівні наслідки так званих позачергових виборів на РФ. "Зі свого боку, Україна і надалі докладатиме зусиль для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", – йдеться в заяві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА