RU
 

Лукашенко про Зеленського: Хороша людина

Корреспондент.net,  6 серпня 2020, 19:59
0
1061
Лукашенко про Зеленського: Хороша людина
Лукашенко вважає Зеленського хорошою людиною

При цьому президент Білорусі висловив сумнів у тому, що Володимир Зеленський на посаді президента України покаже результат.

 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв'ю Дмитру Гордону, в якому розповів про своє ставлення до президента України Володимира Зеленського, анексії Криму та подій на Донбасі. Інтерв'ю було опубліковано у четвер, 6 серпня.
 
Зокрема, Зеленського Лукашенко назвав хорошою і розумною людиною, але висловив сумнів, що той досягне успіху в управлінні країною.
 
"Володя (Володимир Зеленський, - ред.) - хороша людина. <...> Він, звичайно, не дурна людина, хоч і з іншої сфери. Але при цьому скажу вам дивну річ: повірте мені, як досвідченому президенту - президентами не стають, президентами народжуються. Якщо у тебе від природи немає президентського або стрижня, або, я не знаю, чого, якщо немає цієї закваски, то ти не будеш президентом", - сказав Лукашенко.
 
Лукашенко вважає, що Зеленський навряд чи буде успішним президентом - "у нього не вистачить часу".
 
"Треба дії давати і результат давати зараз. А результату цього немає", - зазначив білоруський президент і висловив думку, що Зеленський не подасть у відставку в разі невдачі.
 
"Володя може (встати і піти, - ред.), він за характером такий. Хоча він розумниця, і, я думаю, не зробить цього", - продовжив Лукашенко.
 
Крім того, Лукашенко заявив, що, на його думку, в 2014 році в Україні стався державний переворот.
 
"Я вважав і зараз вважаю, що у вас тоді стався державний переворот. Це було незаконно", - сказав він і додав, що "безумовно" прихистив би втікача Віктора Януковича, якби той попросив.
 
Також Лукашенко вважає, що Україна "безладно і безглуздо" поставилася до Криму в 2014 році і тепер багато в чому сама несе відповідальність за анексію півострова Росією.
 
"У вас не було ні влади, ні бажання захищати свій шматок землі", - каже Лукашенко.
 
Білоруський президент зазначив, що ніколи не цікавився тим, хто конкретно "здав" Крим у 2014 році.
 
Аналогічну заяву Лукашенко зробив і щодо Донбасу - він сказав, що Донбас "не дуже й потрібен Україні".
 
"Ми не скажемо: "Ти агресор". У мене роль інша - я хочу, щоб ми втрьох (Росія, Україна, Білорусія, - ред.) по-братськи сіли і вирішили. Донбас - п'яте колесо у возі, і Росії абсолютно не потрібен. Не дуже, напевно, він потрібен і Україні", - резюмував Лукашенко.
 
Нагадаємо, що раніше Зеленський переговорив із Лукашенком про бойовиків. Глава держави висловив сподівання, що підозрювані в терористичній діяльності на території Білорусі бойовики будуть передані Києву.
 
Також повідомлялося, що Мінськ готовий співпрацювати з Києвом щодо "вагнерівців". Правоохоронні органи будуть співпрацювати з цього питання. Крім того, президенти двох країн також домовилися про посилення прикордонного контролю на білорусько-українському кордоні.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьКрымЛукашенкодонбассАлександр ЛукашенкоВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі