RU
 

Справа Іл-76: генерал Назаров не вважає себе винним у смерті 49 осіб

Корреспондент.net,  9 грудня 2020, 20:42
0
468
Справа Іл-76: генерал Назаров не вважає себе винним у смерті 49 осіб
Фото: ukrinform.ru
Віктор Назаров заперечує покладену провину

Засуджений до 7 років військовий чиновник виступив у суді з останнім словом. Він намагається оскаржити вирок.

 
Генерал-майор Віктор Назаров, якого суд засудив до 7 років ув'язнення в справі про збитий Іл-76 у 2014 році на Донбасі, заперечує свою провину. Про це він сказав у своєму останньому слові в Дніпропетровському апеляційному суді, де оскаржує вирок, повідомляє в середу, 9 грудня, Укрінформ.
 
"Не планував, не планую і ніколи не буду брати на себе відповідальність за чужі гріхи, а тим більше за гріхи терористів. Прошу суд скасувати вирок і закрити кримінальне провадження стосовно мене через відсутність у моїх діях складу кримінального правопорушення", - сказав Назаров у суді.
 
Адвокат потерпілих Віталій Погосян вважає, що "якби літак не був скерований у Луганський аеропорт, який знаходився в оточенні - і всі посадові особи знали: є небезпека, що літак може недолетіти, - то цього б терористичного акту взагалі не було. Тому в діях генерала Назарова саме є службова недбалість".
 
Зараз судді пішли до нарадчої кімнати. Остаточне рішення і вирок, за словами Погосяна, суд зачитає 11 грудня о 10:30.
 
Нагадаємо, 14 червня 2014 року над Луганською областю сепаратисти збили Іл-76МД. На борту було 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і дев'ять членів екіпажу. Усі загинули.
 
Незабаром генерал-майора Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником штабу Антитерористичної операції, звинуватили в недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків.
 
Назарова 27 березня 2017 року засудили до 7 років ув'язнення. При цьому суд не позбавив його військового звання. Генерал подав апеляцію на вирок суду.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: судприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі