RU
 

Іран показав свій новий винищувач

Корреспондент.net,  10 лютого 2015, 11:32
0
1444

Saeqeh-2 розроблений на базі двомісного навчально-бойового винищувача F-5F Tiger II виробництва американської компанії Northrop.

Іран представив нове покоління винищувачів Saeqeh (Saeghe) власної розробки, пише Jane's. Saeqeh-2 розроблений на базі двомісного навчально-бойового винищувача F-5F Tiger II виробництва американської компанії Northrop.

Чим принципово іранська розробка відрізняється від оригіналу, не уточнюється. Попередник нового винищувача - Saeqeh - створений на базі одномісного F-5E Tiger II.

Раніше стало відомо про плани іранських військових налагодити повномасштабне виробництво винищувачів сімейства Saeqeh. Як зазначає видання, це обумовлено економічним ембарго відносно Тегерана, яке перешкоджає покупці винищувачів з-за кордону.

Раніше повідомлялося, що Іран випробував балістичні ракети нового покоління. 3 лютого повідомлялося, в Ірані створені два нових космічних супутника власної розробки.


На озброєнні іранських ВПС, за даними Flightglobal MiliCAS, налічується 25 винищувачів F-5E / Saeqeh і 21 F-5B / F, частина з яких в перспективі може бути перероблена в Saeqeh-2. Jane's оцінює чисельність F-5F в 17 одиниць.

 

ТЕГИ: армия и вооружениеИраноружиеистребительсамолеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі