16:47 01.05.2019

Квартиру в Криму дружина Зеленського придбала до анексії РФ, і після окупації півострова нею не користувалися

2 хв читати
Квартиру в Криму дружина Зеленського придбала до анексії РФ, і після окупації півострова нею не користувалися

Дружина новообраного президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська придбала нерухомість у Криму в квітні 2013 року, до незаконної анексії півострова Російською Федерацією, в повній відповідності з чинним законодавством України, роз'яснює прес-служба В.Зеленського.

"Нерухомість була придбана за ринковою ціною. При цьому в Україні були сплачені всі обов'язкові податки і збори. Через незаконну анексію Криму Росією сім'я Зеленських ніколи не користувалася цією нерухомістю. Договір купівлі-продажу нотаріально був зареєстрований у Києві", - заявили в середу в прес-службі новообраного президента.

Так у В.Зеленського прокоментували поширювану в ЗМІ інформацію про те, що О.Зеленська в 2013 році придбала нібито за половину ринкової вартості у колишнього народного депутата і бізнесмена Олександра Буряка пентхаус у селищі Лівадії біля Ялти.

У прес-службі В.Зеленського зазначили, що ця квартира була офіційно задекларована ним як кандидатом у президенти, відповідно до чинного законодавства України.

"Сім'я Зеленських має намір користуватися цією нерухомістю лише після обов'язкового повернення Криму в Україну. Отже, ця чергова вигадана "сенсація" - абсолютно безпідставна", - наголошується в повідомленні.

Згідно з поданою декларацією кандидата в президенти України В.Зеленського за 2017 рік, яка передбачена законом, його дружині О.Зеленській із квітня 2013 року належить квартира площею 129,8 кв. м вартістю 1 млн 310 тис. грн і паркувальне місце за 74 тис. грн у селищі Лівадії біля Ялти.

Крім того, з нерухомості В.Зеленський задекларував будинок площею 353,5 кв. м і земельну ділянку в Київській області, квартиру в Києві площею 131,9 і два паркувальних місця.

В.Зеленський разом зі своїми бізнес-партнерами Борисом і Сергієм Шефірами є співвласником (25%) квартири в Києві площею 254,5 кв. м; разом із С.Шефіром співвласником (50%) квартири в Києві площею 198,6 кв. м.

О.Зеленська спільно з Ларисою Шефір та Оленою Шефір володіє нежитловим приміщенням у столиці України площею 337,8 кв. м, також володіє спільно (50%) зі С.Шефіром нежитловим приміщенням у Києві площею 305,9 кв. м.

В.Зеленський зі своєю дружиною Оленою також задекларували квартиру площею 269,7 кв. м у Києві та два паркувальних місця, власником яких є компанія Aldorante Limited (Кіпр), акціонерами якої вони є. Із листопада 2014 року ці фірми спільно орендують квартиру у Великій Британії площею 91,9 кв. м вартістю 42 млн 261 тис. 472 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА