Перед Новим роком в Україні подорожчали цитрусові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед Новим роком в Україні подорожчали цитрусові

Особисті фінанси
283
Напередодні новорічних свят в Україні стали дорожчати цитрусові. А це саме ті фрукти, які зазвичай купує на святковий стіл чимала кількість українців. Багато хто, незважаючи на значне збільшення вартості, не відмовиться від головних символів Нового року. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.
Так, українські імпортери підвищили ціни на мандарини на 10%. Настільки вартість цитрусових підвищилася всього за один тиждень. Таким чином, сьогоднішня ціна цих мандаринів варіюється від 26 до 48 гривень за 1 кг. Що стосується апельсинів, то їх ціна зараз від 33 до 55 гривень за 1 кг. На них ціна була підвищена на цілих 22%.
Основним постачальником цитрусових є Туреччина, Грузія і Єгипет. Оператори ринку відзначають, що напередодні новорічних свят оптові компанії і роздрібні мережі особливо зацікавлені в купівлі апельсинів і мандаринів. І саме в цей час ціни на цю продукцію збільшилися.
Аналітики відзначають, що це впритул пов’язано з річними змінами курсу долара минулого року, перед новорічними святами вартість мандаринів становила на 16% менше, ніж сьогодні. Ціна на апельсини була нижчою на 30%, ніж цього року. А в 2018 році ціни на апельсини і мандарини, навпаки, впали ближче до Нового року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас