RU
 

Потік мігрантів в ЄС знизився майже наполовину

Корреспондент.net,  18 червня 2018, 22:03
0
142
Потік мігрантів в ЄС знизився майже наполовину
Потік нелегалів в ЄС знижується

За п'ять місяців зафіксовано понад 43 тисячі нелегальних перетинів кордонів країн-членів ЄС.

З початку року кількість нелегальних перетинів кордону з країнами Європи знизилася на 46%. Про це повідомляється в звіті на сайті Frontex, агентства ЄС з безпеки зовнішніх кордонів.

За даними агентства, в травні нинішнього року на основних міграційних маршрутах ЄС було встановлено близько 12 тисяч незаконних перетинів кордону. Даний показник на 56% нижчий, ніж в цьому ж місяці минулого року.

"За перші п'ять місяців 2018 року загальна кількість нелегальних перетинів кордону скоротилася на 46% в порівнянні з минулим роком, приблизно до 43 тис. 200 осіб, головним чином через більш низький міграційний тиск на середземноморський маршрут", - йдеться в звіті.

За інформацією Frontex, кількість мігрантів, які прибули до Італії середземноморським маршрутом в травні, скоротилася приблизно до 4,1 тис. Це на 82% менше, ніж в травні минулого року.

Нагадаємо, в німецькому уряді триває суперечка щодо політики надання притулку. Міністр внутрішніх справ Німеччини від Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеєхофер погодився дати Меркель час до кінця червня для пошуку загальноєвропейського рішення міграційного спору.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet




 

ТЕГИ: ЕвропаЕСнелегалымигрантынелегальная миграциянелегальные мигранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі