17:49 16.01.2021

Кравчук розцінив заяву з ОРДЛО про передачу частини утримуваних Медведчуку як спробу РФ ухилитися від виконання зобов'язань

2 хв читати
Кравчук розцінив заяву з ОРДЛО про передачу частини утримуваних Медведчуку як спробу РФ ухилитися від виконання зобов'язань

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що передача частини утримуваних громадян України голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на найвищому рівні.

"Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізовані з ними дії пана Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на найвищому державному рівні і зобов'язань, які взяла на себе РФ як сторона конфлікту", - заявив Кравчук, повідомляє прес-служба української делегації в ТКГ в соцмережі Facebook.

Він наголосив, що не може не вітати повернення громадян України на територію, підконтрольну уряду, однак як глава делегації мусить вказати, що приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного та міжнародного врегулювання збройних конфліктів.

"Мені важко згадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі. Повернення громадян України буде здійснено згідно з нормами міжнародного права та українського законодавства. Всі переговори і процедури щодо повернення утримуваних Російською стороною конфлікту громадян України здійснюють уповноважені державні органи України в рамках політичних угод, ухвалених у Нормандському форматі", - заявив Кравчук.

У зв'язку з цим передання українських громадян з ОРДЛО Медведчуку Кравчук розцінює як спробу ухилення від наявних домовленостей.

"Хочу нагадати, що до врегулювання конфлікту може привести тільки послідовна робота в рамках Нормандського формату, а будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей не матимуть ні успіху, ні підтримки у глав держав - партнерів і керівництва міжнародних організацій", - додав Кравчук.

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію про те, що частину громадян України, утримуваних в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО, в односторонньому порядку передадуть українській стороні "за посередництва Віктора Медведчука". Представники так званих "ЛНР" і " ДНР " в ТКГ Владислав Дейнего і Наталія Никанорова в спільній заяві повідомили, що про передання утримуваних осіб Медведчуку повідомили листом 15 січня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА