16:10 12.02.2020

Верховенство права і стабільність правової системи України є ключовими умовами збільшення інвестицій компаній ЄС - єврокомісар Варгеї

2 хв читати

Верховенство права і стабільність української правової системи є ключовими умовами збільшення інвестицій європейських компаній в Україну, вважає європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

"Я сказав би, що верховенство права і стабільність правової системи є ключовими. Це базовий критерій, на який дивляться наші компанії. Друге - це торговельні можливості з країни і всередині неї, і всі умови для торгівлі, пов'язані з цим", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Варгеї зазначив, що під час візиту до Києва 11-12 лютого він домовився з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком якнайшвидше спростити торгівлю між ЄС і Україною.

"Ми домовилися з прем'єр-міністром учора, що ми докладемо всіх можливих зусиль, щоб уже спростити торгівлю - що стосується митної співпраці, дорожнього та залізничного сполучення, інших адміністративних тем, таких як, наприклад, прийняття промислових стандартів. Ми прискоримо роботу, щоб зробити можливості торгівлі реальними і відчутними дуже швидко", - пояснив він.

Також єврокомісар наголосив, що Україні дуже важливо здійснити всі реформи, необхідні для бізнес-середовища, продовжувати судову реформу, боротьбу з корупцією, провести реформу банківського законодавства. Він зауважив, що згідно з наявною рамковою програмою Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (Deep and Comprehensive Free Trade Areas, DCFTA - ІФ), в України вже є величезна можливість створити і консолідувати реформи, створити сильну і стійку ринкову економіку.


Повний текст інтерв'ю з Варгеї буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА