14:55 06.10.2020

Більшість українців вважають, що з кожним новим президентом життя в Україні стає все гіршим - соцопитування

2 хв читати

Київ. 6 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова правління центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва звертає увагу на кризу влади і президентської посади в Україні за результатами проведеного соціологічного опитування "Моніторинг громадської думки населення України: оцінки та настрої напередодні місцевих виборів".

"Усвідомлення суспільством кризи влади сьогодні практично об'єднує Україну", - сказала Балакірєва на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок під час презентації соцопитування.

Згідно з опитуванням, у вересні 64,8% респондентів були безумовно чи скоріше згодні з тим, що з кожним наступним президентом життя в Україні стає гіршим, скоріше і безумовно не згодні з таким твердженням 27,0% опитаних, не змогли відповісти - 8,2%.

"Для мене ці результати скоріше свідчать про кризу влади як таку, і кризу президентської посади, ролі президента в суспільстві як такого, тому що... бачите, сумарно майже 65%, тобто дві третини погодилися з твердженням, що з кожним президентом в Україні життя погіршується... Цікаво те, що достатньо єдина думка, незалежно від регіону, хоча є певні розбіжності. Однак понад половина навіть у західному регіоні (55,8% - ІФ) погодилися з такою думкою", - сказала Балакірєва.

Як випливає з презентації, 31,7% опитаних у західному регіоні не згодні з твердженням, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим, 12,5% не змогли відповісти.

У центральному регіоні цю думку підтримали 66,3% опитаних, не погодилися з нею - 28,1%, не змогли відповісти 5,6%.

У східному регіоні підтримали це твердження 64,1%, не підтримали - 27,8%, не змогли відповісти 8,1%.

У південному регіоні 78,3% респондентів вважають, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим, 16,0% - не згодні з таким твердженням, 5,7% не змогли відповісти.

На контрольованій Україною території Донбасу думки розділилися так: 65,9% згодні з цим висловлюванням, 22,5% - не згодні, 11,6% - не змогли відповісти.

За словами Балакірєвої, запитання "чи згодні ви з тим, що з кожним наступним президентом життя стає гіршим" у соціологічне дослідження було включено вперше.

Під час польового етапу дослідження 20-29 вересня було опитано методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента 3014 осіб. Стандартна похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА