17:49 29.07.2019

Мін'юст повідомив, що передав ведення реєстру корупціонерів до НАЗК іще в лютому

2 хв читати
Мін'юст повідомив, що передав ведення реєстру корупціонерів до НАЗК іще в лютому

Міністерство юстиції України повідомило, що Держреєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, з лютого поточного року веде й наповнює Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Як повідомляє в понеділок прес-служба Мін'юсту, в зв'язку з повідомленням про закриття реєстру корупціонерів, поширеним в інтернеті 29 липня, Міністерство юстиції України інформує, що, відповідно до закону "Про запобігання корупції", відомості про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, а також про юросіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв'язку з вчиненням корупційного правопорушення, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, що формує та веде Нацагентство.

На Мін'юст, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №171 від 25 березня 2015 року, було покладено повноваження щодо продовження ведення реєстру корупціонерів і надання інформації з нього відповідно до Порядку проведення спецперевірки осіб, які претендують на державні посади.

"1 лютого 2019 року Міністерство юстиції та Національне агентство ... підписали акт прийому-передачі бази даних Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення", - зазначено в повідомленні.

За інформацією міністерства, з 4 лютого 2019 року НАЗК розпочало ведення Єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, з яким можна ознайомитися за посиланням https://corruptinfo.nazk.gov.ua/

У Мін'юсті також нагадують, що розміщували оголошення у зв'язку з припиненням ведення міністерством Єдиного держреєстру корупціонерів.

Раніше цього дня на сайті сервісу "Опендатабот" з'явилося повідомлення про те, що в Україні закрили реєстр корупціонерів, і "майже 24 тис. корупціонерів потенційно зможуть повернутися на держслужбу". "Місяць тому Мін'юст припинив публікувати реєстр корупціонерів у форматі відкритих даних. Ці дані наразі не оно

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА