08:38 27.10.2019

Прокуратура оголосила про підозру колишньому заступнику голови Харківської ОДА

2 хв читати
Прокуратура оголосила про підозру колишньому заступнику голови Харківської ОДА

Колишній заступник голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019гг) став одним з підозрюваних у справі про розкрадання коштів під час реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства в 2014-2015 роках підозрюваний, який на той час обіймав посаду директора департаменту ХОДА, погодив проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам.

"Підприємство-підрядник з метою заволодіння державними коштами здійснило монтаж обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, і завищило вартість матеріалів у кілька сотень разів. Загальна сума збитку склала понад 18 млн. грн ... Прокуратурою області встановлено, що до вказаних наслідків привели злочинні дії директора Департаменту, який погодив відповідну проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи", - йдеться в повідомленні.

В інформації також зазначається, що обвинувальний акт стосовно посадових осіб підприємства-підрядника за фактом привласнення державних коштів у складі організованої злочинної групи (ч.5 ст.191 КК України) вже направлено до суду.

Як повідомлялося, реконструкція Малоданилівських очисних споруд була розпочата в 2013 році.

Євген Шахненко обіймав посаду заступника Харківської облдержадміністрації в 2015-2019 роках, до цього очолював департамент капітального будівництва ХОДА.

У січні 2017 року прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що харківські правоохоронці викрили групу в складі чотирьох людей, які протягом 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підробкою офіційних документів заволоділи коштами державного та обласного бюджетів загальною сумою 18 млн. грн, виділених на закупівлю устаткування і виконання робіт з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради.

Усім чотирьом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, і до них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром від 206 до 400 тис. грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА