07:38 26.07.2020

Російські найманці 15 разів відкривали вогонь на Донбасі

1 хв читати
Російські найманці 15 разів відкривали вогонь на Донбасі

За минулу добу російські найманці на Донбасі 15 разів відкривали вогонь по українських позиціях, проводиться підготовка до повного і всеосяжного режиму припинення вогню, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"За минулу добу на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. За винятком, 15 фактів порушення режиму припинення вогню поблизу населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединський, Опитне і Водяне ... Завдяки належній організації роботи командирів усіх рівнів втрат серед особового складу немає", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбуці в неділю.

У штабі наголосили, що в більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів калібру 82-мм. В окремих випадках противник вів вогонь з мінометів калібру 120-мм.

Відзначається, що "виконуючи Мінські домовленості і з урахуванням того, що противник вів турбуючий вогонь, підрозділи Збройних сил України вогонь у відповідь не відкривали".

Також у штабі додали, що підрозділи зі складу ООС почали підготовку до повного і всеосяжного режиму припинення вогню у відповідності з рішенням Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, яке набуває чинності з 00.00 27 липня 2020.

"Крім військовослужбовців ЗСУ в районі проведення ООС належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи", - констатували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА