20:23 30.01.2020

ДБР направило до суду справу про напад нардепа Микитася на голову селищної ради в Чернігівській області

2 хв читати
ДБР направило до суду справу про напад нардепа Микитася на голову селищної ради в Чернігівській області

Слідчі Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт щодо народного депутата України VIII скликання (група "Воля народу"), бізнесмена Максима Микитася, який підозрюється в нападі на голову селищної ради в с.Любеч Чернігівської області.

Як повідомляє прес-служба ДБР, процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювалося Офісом генерального прокурора.

Екс-парламентарій обвинувачується в скоєнні хуліганства (ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України). У разі доведення провини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту терміном до 6 місяців, або обмеження волі терміном до 5 років.

Як повідомлялося, 5 липня 2019 року народний депутат України 8 скликання, під час агітації на позачергових виборах до Верховної Ради, в приміщенні селищної ради с.Любеч Ріпкинського району Чернігівської області завдав легких тілесних ушкоджень голові ОТГ. 5 липня слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) почали досудове розслідування.

24 вересня Микитасю повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України про хуліганство через конфлікт, що стався влітку, з главою об'єднаної територіальної громади смт Любеч Ріпкинського району Чернігівської області Сергієм Пінчуком.

"Пам'ятаєте історію, як у липні цього року народний обранець увірвався на засідання селищної ради на Чернігівщині. Тоді ДБР зареєструвало провадження за фактом хуліганських дій. Сьогодні колишньому депутату повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України", - написав директор ДБР Труба в своєму "Телеграм-каналі".

Він не назвав прізвище парламентарія, проте раніше місцеві ЗМІ широко висвітлили цей інцидент повідомивши, що в Любечі сталася сутичка між нардепом і кандидатом на окрузі №206 Микитасем  і головою місцевої ОТГ Пінчуком.

На минулих 19 липня позачергових парламентських виборах Микитась балотувався як самовисуванець в окрузі №206 в Чернігівській області, але поступився кандидату від партії "Слуга народу".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА