08:35 13.05.2020

Україні буде вигідна посткризова перебудова ланцюжків постачань

1 хв читати
Україні буде вигідна посткризова перебудова ланцюжків постачань

Україна може здобути вигоду в перебудові ланцюжків постачань, яка відбудеться після кризи, повідомив регіональний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та екс-голова Центробанку Македонії Димитар Богов.

"Україна з її географічною близькістю до Західної Європи та розміром, який може запропонувати ефект масштабу, має всі можливості для того, щоб здобути вигоду з такого посткризового розвитку. Ця криза також надасть додатковий імпульс галузям інформаційних і комунікаційних технологій, електронній комерції та службам доставки, водночас кидаючи виклик бізнес-моделям роздрібної торгівлі, послугам у сфері нерухомості та економіки спільного використання", - сказав Богов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, це одна з економічних можливостей, яка виникне у відповідь на кризу COVID-19 у довгостроковій перспективі.

"Криза може привести до ретельнішого вивчення ланцюжків постачань з акцентом на стійкість і диверсифікацію. У багатьох секторах одна економіка, часто це Китай, є нині домінантним світовим постачальником", - пояснив Богов.

У деяких із цих секторів економіки регіонів ЄБРР уже мають порівняльні переваги і великі обсяги експорту, що може привести до подальшого розширення їхнього експорту, додав він.


Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА