ua en ru

Поліція доставила до райвідділку 18 учасників захвату будівлі на Воздвиженці

Поліція доставила до райвідділку 18 учасників захвату будівлі на Воздвиженці Іллюстративне фото (РБК-Україна)

Конфлікт виник між двома суб’єктами щодо права власності на вказану будівлю

У вівторок, 28 серпня, поліція доставила до райвідділку 18 учасників захвату будівлі на Воздвиженці. Про це повідомляє прес-служба Головного упраління Національної поліції у Києві.

Як зазначають у поліції, повідомлення про конфлікт надійшло у чергову частину близько 17-ї години. Дозвонювач повідомив, що невідомі особи не впускають у приміщення власників.

"Правоохоронці виявили на місці 18 осіб у темному одязі, які мали при собі засоби захисту. Усіх доставили до управління поліції для надання пояснень", - йдеться у повідомленні.

Попередньо відомо, що конфлікт виник між двома суб’єктами щодо права власності на вказану будівлю. Поліцейські вивчатимуть документи, надані обома сторонами. За фактом події слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що прокуратура повідомила про підозру чотирьом "торнадівцям" і двом працівникам СІЗО. Організована група з числа ув’язнених колишніх співробітників роти "Торнадо", за пособництва працівників ДУ "Київський слідчий ізолятор", вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень, що супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї.