RU
 

У зону ООС хотіли потрапити українці з паспортами РФ

Корреспондент.net,  13 серпня 2018, 17:25
0
267
У зону ООС хотіли потрапити українці з паспортами РФ
Фото: Пресс-центр штаба ООС / Facebook
Вилучені паспорти

Силовики не виключають, що ці люди могли бути скеровані на мирну територію України кураторами з Росії.

 
Правоохоронці викрили чотирьох громадян України, які намагалися потрапити в зону проведення операції Об'єднаних сил, сховавши свої російські паспорти. В одного з них документи оформлені на різні ім'я і прізвище.
 
Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у понеділок, 13 серпня.
 
За даними силовиків, троє громадян України, уродженців Донецької області, які тривалий час перебували на території Росії, в 2014 і 2015 роках добровільно отримали російські паспорти і приховували цей факт.
 
"Інший "земляк" в 2010 році під час отримання громадянства України змінив прізвище та ім'я, а також написав зобов'язання про відмову від громадянства Російської Федерації протягом двох років. Однак взятого на себе зобов'язання не виконав", - відзначили в штабі.
 
Правоохоронці не виключають, що ці особи могли бути спрямовані на мирну територію України кураторами з РФ "для організації та проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації напередодні святкових заходів з нагоди Дня незалежності України".
 
На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ та за фактами виявлених порушень чинного законодавства України, зокрема, ст. 4 Конституції України та ст. 2 закону України Про громадянство, Державна міграційна служба ініціювала перед Адміністрацією президента розгляд питання про позбавлення порушників громадянства України.
 
 
Напередодні на Донбасі затримали чоловіка з російським паспортом за відеозйомку позицій військових операції Об'єднаних сил. За його словами, він приїхав в Україну подорожувати.
 
Військовослужбовців зацікавив той факт, що "турист" прибув із Сургута, а серед історичних і культурних пам'яток в Україні його цікавили тільки позиції ЗСУ.
 
Раніше в Нацполіції заявили про затримання "розвідника ЛНР". Чоловік протягом двох діб мінними полями перетинав "сіру зону" для проведення розвідувальної операції.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинапаспортдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі