16:46 29.06.2019

Після переходу в опозицію керівництво Демпартії Молдови подало у відставку

2 хв читати
Після переходу в опозицію керівництво Демпартії Молдови подало у відставку

Усе керівництво Демократичної партії Молдови подало у відставку після того, як ДПМ заявила 14 червня про перехід в опозицію, повідомив на прес-конференції в суботу віце-голова партії, колишній прем'єр-міністр Павел Філіп.

"Після подій, що відбулися, та зміни влади усе керівництво Демпартії подало у відставку. Таке рішення ухвалено сьогодні на засіданні Національної ради ДПМ. Зі своїх посад пішли генеральний секретар партії та всі віце-голови ДПМ. Ви знаєте, що голова партії Володимир Плахотнюк оголосив про свою відставку на початку тижня", - сказав Філіп.

Він повідомив, що ухвалено рішення про те, що він виконуватиме обов'язки голови ДПМ до з'їзду партії, який буде скликано 27 липня.

"На цьому з'їзді буде обрано нове керівництво партії та затверджено нову програму ДПМ, що покликана реформувати політформування. Демпартія залишиться сильним та абсолютно необхідним для Молдови політичним формуванням. ДПМ завжди сприяла збереженню рівноваги в молдовській політиці. Нині це також необхідно, оскільки створена в Молдові правляча коаліція лівих і правих абсолютно неприродна", - сказав колишній прем'єр.

За його словами, ДПМ проведе аналіз допущених помилок, щоб реформувати партію та зробити її сильнішою.

"ДПМ залишається важливою партією, і ми розуміємо, що потрібно змінити, щоб у нас було політичне формування соціального спрямування, яке ґрунтується на європейських цінностях", - наголосив Філіп.

Він повідомив також, що в суботу відбулися останні заходи Демпартії в нинішньому величезному новому офісі в центрі Кишинева.

"Ми розуміємо, що ДПМ більше не в змозі буде утримувати нинішню штаб-квартиру, тому було вирішено переїхати в інше приміщення. Поки що я не знаю, де буде новий офіс партії", - заявив Філіп.

Як повідомлялося, 14 червня завершилася гостра політична криза в Молдові. Демпартія не хотіла визнавати нову парламентську більшість і уряд, через що в Молдові виникло двовладдя. Після того, як усі зовнішні партнери, включно з Росією, США та Євросоюзом визнали новий уряд, сформований правим блоком ACUM та Партією соціалістів, уряд Філіпа подав у відставку, а партія перейшла в опозицію. Відразу після цього лідер ДПМ Плахотнюк і його найближче оточення втекли з країни. Ще через тиждень він заявив у соціальних мережах, що склав із себе повноваження голови партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА