КМДА розгляне петицію про бліц-конкурс на проект Шулявського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА розгляне петицію про бліц-конкурс на проект Шулявського мосту

Казна та Політика
323
Київська міська держадміністрація (КМДА) за дорученням мера Києва Віталія Кличка розгляне петицію киян про проведення закритого архітектурного бліц-конкурсу на проект реконструкції Шулявського мосту в Шевченківському районі столиці, повідомила прес-служба Київської міськради.
Згідно з повідомленням, підтримало петицію 10,1 тис. киян при 10 тис. необхідних підписів.
За дорученням мера, пропозицію про бліц-конкурс розглянуть КМДА, а також земельна і транспортна комісії Київради.
Згідно з петицією, до конкурсу пропонується допустити два варіанти реконструкції Шулявської транспортної розв’язки: неповний “чотирилисник” і трирівневу розв’язку з реверсним розподільним кільцем.
Згідно з петицією, в журі конкурсу повинні увійти українські і міжнародні експерти, а проект-переможець пропонується зробити обов’язковим до реалізації.
Крім того, в петиції потрібно провести експертизу техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту трирівневої розв’язки і встановити, чому КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” відхилила це ТЕО.
Як повідомлялося раніше, КМДА планувала 1 травня розпочати підготовку до реконструкції Шулявського шляхопроводу у вигляді неповного “чотирилисника”. За планом, реконструкція розв’язки повинна була зайняти 17 місяців і коштувати близько 811 млн грн. Ця сума враховує компенсацію за знесення цеху №5 заводу “Більшовик”. Першу чергу реконструкції КМДА планувала завершити вже до кінця 2018 року.
Міст на Шулявському шляхопроводі в Києві, що зв’язує вул. Вадима Гетьмана з вул. Олександра Довженка і проходить над просп. Перемоги, частково обвалився ввечері 27 лютого 2017 року.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас