18:39 19.09.2018

Кіберполіція - за введення в прокуратури та суди фахівців у сфері інтелектуальної власності

2 хв читати

Кіберполіція України виступає за закріплення в прокуратурі та судах фахівців у сфері інтелектуальної власності, заявив заступник начальника управління департаменту кіберполіції Заур Урусов на конференції "Боротьба з піратством в Україні. Що зроблено. Що робити. 2018" під час форуму KYIV MEDIA WEEK 2018.

За його словами, в Україні існує проблема в документуванні злочинів у сфері інтелектуальної власності, а також у відсутності реального покарання за такі злочини. За його словами, на сьогодні в країні немає жодного рішення суду щодо обмеження свободи особи, котра порушила права інтелектуальної власності.

"Ми вважаємо, що вирішенням цієї проблеми може стати закріплення в прокуратурі та судах фахівців у сфері інтелектуальної власності. Наразі до Кабміну вноситься ініціатива щодо створення спеціалізованих судів. Однак я вважаю за необхідне не створювати спеціалізований суд, а щоб на місцях були судді та прокурори, які знали б, що таке "злочин, пов'язаний з інтелектуальною власністю", - заявив З.Урусов.

Крім того, проблемою захисту власників контенту в Україні він назвав затягування термінів проведення експертиз із питань інтелектуальної власності.

На думку З.Урусова, частина цієї проблеми полягає в недостатній кількості експертів, а частина - в тому, що експертиза проводиться тільки за постановою суду.

Він вважає, що також проблемним є виявлення серверів із піратським контентом за кордоном, що потребує спрощення процедури взаємодії в рамках міжнародного співробітництва.

Як повідомлялося, в червні кіберполіція припинила роботу великого піратського сайту, на якому викладалися фільми з порушенням авторських прав.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОН розгляне питання позбавлення Шкарлета, Баженкова й Онищенка наукових ступенів за плагіат після завершення судових процесів

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

Росіяни за добу вбили трьох жителів Донбасу, ще 14 поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА